-0.9 C
București
luni, 23 decembrie 2024 - 9:53
No menu items!

Silviu Hurduzeu, prefect de Caraș cu „masterat” la o fundație a PSD, va fi secretar de stat la MSI

spot_img

Ministrul Sorin Grindeanu își aduce fostul coleg de liceu în București pentru a se ocupa de Poșta Română

Silviu-Hurduzeu-prefect

Prefectul de Caraș Silviu Hurduzeu va fi numit, miercuri, în funcția de secretar de stat în Ministerul pentru Societatea Informațională, potrivit unor surse convergente din Guvern și administrație.

Potrivit CV-ului, Hurduzeu este licențiat al Universității Politehnice din Timișoara, fără să fie precizată facultatea, și are o „diplomă de master” la Şcoala de Studii Academice Postuniversitare Ovidiu Şincai Bucureşti. Această instituție este parte a Fundației Institutul Social Democrat „Ovidiu Șincai”, condusă de Adrian Năstase și Adrian Severin și, în mod evident, apropiată de PSD. Cursurile se desfășoară sub formă de seminarii de week-end, timp de șase luni. În sistemul de învățământ, studiile master sunt definite ca al doilea ciclu de studii universitare, cu o durată de doi ani și finalizate prin examen de disertație.

Între 2002 și 2009, Hurduzeu a fost șef de oficiu județean la Compania Națională Poșta Română, iar din 2012 este prefect.

Hurduzeu o va înlocui pe Diana Voicu, actual secretar de stat, care ar putea fi numită în aceeași funcție la Ministerul Justiției. Hurduzeu va prelua atribuțiile de supervizare a procesului de privatizare al Poștei.

Aceste modificări fac parte dintr-o strategie a ministrului Sorin Grindeanu de a-și consolida poziția în fruntea ministerului, după ce a preluat mandatul în decembrie 2014.

Hurduzeu și Grindeanu au fost colegi de liceu și au făcut facultatea la Timișoara în aceeași perioadă.

Înainte să fie numit prefect, Hurduzeu a fost președintele PSD Caransebeș, funcție pe care a preluat-o de la Nicolae Grindeanu, tatăl ministrului.

Hurduzeu va coordona activitatea Poştei, în contextul în care compania a reuşit în 2014 să revină pe profit, după cinci ani de pierderi, scăpând de insolvenţă. Noul management instalat în vara anului 2014 s-a concentrat pe dezvoltarea unor noi linii de business și pe reducerea cheltuielilor.

În luna februarie, statul român a acceptat oferta neangajantă depusă de operatorul belgian de servicii poştale Bpost pentru achiziţionarea pachetului de 51% din acţiunile deţinute la CN Poşta Română. Acordul înseamnă trecerea la următoarea etapă a procesului de privatizare, cea de due diligence, premergătoare depunerii unei oferte angajante.

Andrei Tudor