Interlopul Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, a fost dus, joi, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru a fi audiat, el fiind arestat într-un alt dosar al DIICOT.
Surse judiciare au precizat pentru Sursa Zilei că interlopul a cerut să fie audiat de procurorii anticorupție pentru a formula un denunț complet împotriva magistraților de la Judecătoria Giurgiu și respectiv, Parchetul Tribunalului Giurgiu, care au contribuit la eliberarea lui condiționată din penitenciar în noiembrie 2012.
În luna mai a anului trecut, Sile Cămătaru a fost condamnat de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție la 13 ani de închisoare pentru fapte cu violență comise în perioada 2001-2004. Pentru că părăsise România, interlopul a fost dat în urmărire internațională, a fost arestat în Germania, iar două luni mai târziu a fost transferat la Penitenciarul de Maximă Siguranță Rahova.
În noiembrie 2012, a fost transferat însă la Penitenciarul Giurgiu, pe motiv că pe rolul Judecătoriei Giurgiu fusese înregistrat un dosar de stabilire a paternității, după ce o femeie din localitatea Vărăști (Giurgiu) susținea, într-o cerere transmisă instanței, că Sile Cămătaru este tatăl copilului ei și solicita pensie alimentară.
Așa se face că, tot la Judecătoria Giurgiu, a ajuns și cererea interlopului de eliberare condiționată. Pe 19 noiembrie 2012, Judecătoria Giurgiu a decis eliberarea condiționată a lui Sile Cămătaru, în ciuda avizului negativ dat de Comisia de Eliberări Condiționate a Penitenciarului Giurgiu. Procurorii nu au făcut recurs, iar pe 23 noiembrie 2012, interlopul a fost eliberat.
Cât privește procesul de paternitate, acesta a fost suspendat în ianuarie anul acesta după ce femeia și-a retras cererea.
Potrivit cotidianului „Evenimentul zilei”, pe 8 octombrie 2012, tot Judecătoria Giurgiu a decis eliberarea condiționată din penitenciar a unui alt membru al clanului Cămătaru – Silviu Dudiță, zis „Fluturică”, cunoscut drept „locotenentul” lui Sile Cămătaru. Acesta avea de executat o pedeapsă de 12 ani de închisoare pentru infracțiuni cu violență. Nici în acest caz procurorii nu au făcut recurs.
UPDATE
Surse judiciare spun că Sile Cămătaru a susținut în fața anchetatorilor că ar fi plătit 150.000 de euro mită pentru eliberarea sa condiționată în noiembrie anul trecut.