Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)
Ingrediente:
- 2 ardei capia,
- 300 gr carne tocată,
- 3 căței usturoi,
- 4 ouă,
- 1 lingură ulei,
- 1 linguriță pastă de ardei,
- 1/3 linguriță boia,
- ½ linguriță chimen,
- 200 gr roșii cuburi,
- 1 linguriță turmeric,
- sare,
- pătrunjel verde.
Mod de preparare:
Usturoiul se curăță, se strivește sau se feliază și se sotează în ulei cu chimenul până când începe să se rumenească.
Se adaugă carnea tocată și pasta de ardei. Se frige carnea la foc mediu până când începe să-și schimbe culoarea și să prindă crustă rumenie deasupra.
Ardeiul se spală, se taie în jumătate și se curăță de semințe. Apoi, pe lățime, se taie julien și se adaugă peste carnea și usturoiul călite. Se lasă 5 minute la foc mediu, se adaugă roșiile cuburi amestecate cu restul condimentelor și se lasă la foc mic pentru 10 minute.
Ardeiul nu trebuie să se înmoaie de tot, trebuie să rămână ușor crocant.
Între timp, se încălzește cuptorul la 170 grade.
Amestecul de legume se toarnă într-o tavă sau se poate introduce și cu tigaia în cuptor; se face loc cu o lingură pentru cele 4 ouă și se introduce la cuptor.
Se lasă 4-6 minute, cât să se albească albușul, iar gălbenușul să rămână moale.
Se servește caldă, cu pătrunjel verde presărat deasupra și cu lipie.
Poftă bună!
Nicoleta Popa