7.2 C
București
marți, 5 noiembrie 2024 - 18:44
No menu items!

Sfecla roşie

spot_img

Sfecla roşie

Puternic detoxifiant, sfecla roşie stimulează eliminarea rapidă a toxinelor din ficat, este unul dintre cei mai puternici antioxidanţi naturali, vindecă anemia, curăţă sângele, previne şi combate leucemia şi alte tipuri de cancer, scade tensiunea arterială şi este un adevărat energizant natural. Prin conţinutul de vitamina K, sfecla roşie favorizează coagularea sângelui şi ajută la menţinerea sănătăţii sistemului osos, prevenind osteoporoza.

Sfecla roşie conţine o multitudine de vitamine şi minerale care o impun drept un adevărat aliment-minune. Sursă bogată de vitamina B, fosfaţi, mangan şi potasiu, sfecla roşie are rol crucial în scăderea tensiunii arteriale. Deoarece conţine multe fibre, vitamina C, magneziu, cupru şi fosfor, acid folic, calciu şi fier, vitaminele E şi K, este una dintre cele mai recomandate legume pentru femeile însărcinate.

Betalaina deţine proprietăţi antioxidante şi antitumorale, sucul de sfeclă fiind important în blocarea dezvoltării tumorilor. Datorită vitaminelor, fibrelor insolubile, flavonoidelor şi efectelor antioxdinate, sfecla roşie poate fi folosită cu succes în prevenirea şi combaterea leucemiei, a cancerului colo-rectal, pulmonar şi gastric.

Sucul de sfeclă roşie are efecte uimitoare în reducerea hipertensiunii arteriale şi în scăderea riscului de boli cardiovasculare. Nitraţii din sfecla de roşie sunt responsabili pentru menţinerea sănătăţii creierului, prin stimularea fluxului sanguin.

Sfecla roşie este excelentă în boli ale ficatului, contribuind la detoxifiere şi la eliminarea grăsimilor acumulate pe cale naturală. Sucul de sfeclă roşie protejează celulele hepatice, ajută la regenerare şi previne evoluţia hepatitelor cronice spre ciroză sau spre cancer hepatic.

Roxana Mera

Articolul precedent
Articolul următor