Medicii ne recomandă ca la temperaturile scăzute, să adaptăm organismul cu măsuri în plus, astfel încât să evităm hipotermia, degerăturile sau virozele.
Doctorii spun că e important cum ne îmbrăcăm, dar şi cum ne hidratăm, în condiţiile în care termometrele coboară la minus.
Zeci de persoane au cerut ajutorul ambulanţelor, în aproape fiecare oraş reşedinţă de judeţ, în ultimele 24 de ore. Din cauza gerului, cele mai frecvente cazuri au fost cele de hipotermie, degerături, viroze, dar şi complicaţii pulmonare sau infecţii bacteriene.
Medicii recomandă îmbrăcăminte adecvată în această perioadă – mai multe straturi de haine, de preferat din bumbac. Cei care lucrează în aer liber trebuie să îşi pună geci de tip schi, care au izolator termic. Extremităţile trebuie să fie bine acoperite: căciulă pe cap, fular la gât şi mănuşi în mâini.
Ca să evităm racelile, medicii spun ca în încăperile în care stăm, temperatura nu trebuie să fie foarte ridicată, ci maxim 20 de grade, pentru ca şocul termic să nu fie puternic. De asemenea, este bine să consumăm cât mai multe lichide.
S. M.