4.7 C
București
marți, 5 noiembrie 2024 - 23:00
No menu items!

Senatorii juriști au avizat pozitiv cererile DNA în cazul lui Gabriel Oprea și al Doinei Tudor

spot_img

Comisia juridică a Senatului a avizat pozitiv, marţi, cererile DNA în cazurile senatorilor Gabriel Oprea şi Doina Tudor.

Astfel, cererea DNA privind încuviințarea urmăririi penale a senatorului Gabriel Oprea a ajuns la Senat, săptămâna trecută, fostul ministrul ministru fiind acuzat de abuz în serviciu, în dosarul fostului şef al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, Nicolae Gheorghe.

Avizul pentru urmărirea penală a lui Gabriel Oprea a fost dat, marți, de Comisia juridică a Senatului, cu șase voturi “pentru” și cinci „împotrivă”, urmând ca votul în plen să aibă loc cel mai probabil miercuri.

Prezent marți, la Comisia juridică, pentru a consulta dosarul DNA care-l vizează, Gabriel Oprea a declarat că autovehiculul la care se referă procurorii anticorupție a fost achiziționat legal de DIPI, însă va spune mai multe pe această temă, miercuri, în ședința de plen a Senatului.

„Ca ministru de Interne aveam protecție de la SPP și o mașină luată în comodat de la altă instituție, care se mai și strica din când în când. S-a reînființat în cadrul Direcției de Informații și Protecție Internă o subunitate, Acvila, care a plecat de la zero. În acest context cu multe vulnerabilități și riscuri la adresa vieții conducerii Ministerului de Interne, inclusiv a mea personală, s-a achiziționat în mod legal de către DIPI un autovehicul. Mâine o să spun mai multe în plenul Senatului”, a spus Gabriel Oprea.

În cazul senatorului Doina Tudor, DNA cere aviz pentru încuviințarea reținerii și arestării preventive, sub acuzația de luare de mită.

După audierea de marți, în Comisia juridică a Senatului, Doina Tudor a precizat a că nu le cere nimic colegilor în ceea ce privește votul în plen. „Am prezentat toate adevărurile și toate dovezile pe care le am și care au fost depuse inclusiv aici. Nu pot să vă spun că există o părere, pentru că nu au cum să-și dea o părere de față cu mine (membrii Comisiei juridice – n.r.), asta vor dezbate mai departe. Au fost prezentate datele de către cei doi avocați ai mei, cu materialele pe care le-am depus la comisie”, a explicat Doina Tudor.

Senatorii juriști au avizat cererile DNA cu nouă voturi “pentru”, unul “împotrivă”, iar un vot a fost anulat.

Doina Tudor este anchetată în dosarul în care fostul său soț, Daniel George Tudor, este cercetat pentru luare de mită – la data la care ar fi comis fapta fiind președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, iar ulterior, vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară.

Potrivit DNA, în perioada martie-mai 2013, Doina Tudor l-a ajutat în mod direct pe Daniel Tudor să primească suma de 200.000 de euro (din suma totală de 300.000 de euro primită de acesta), pentru ca el, în calitate de președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, să favorizeze o firmă de asigurări care făcuse obiectul unor activități de control.

R.D.