Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)
Ingrediente:
- 190 ml lapte condensat îndulcit,
- 260 ml smântână lichidă,
- 50 ml apă,
- 20 gr cafea,
- 20 gr zahăr,
- 100 gr căpșuni.
Mod de preparare:
Căpșunile se spală bine, se rup codițele, se taie cubulețe și se pasează cu ajutorul unui mixer vertical. Se amestecă cu zahărul, până când acesta se dizolvă în întregime.
Smântâna lichidă se bate cu un tel sau cu un mixer, până ce capătă consistență. Se iau 2 linguri din compoziție și se amestecă cu piureul de căpșuni, iar restul se dă la rece.
Spuma de căpșuni se toarnă în forma sau în tava în care se vrea a se face semifreddo și se dă la congelator până când acesta se întărește.
Între timp, se pregătește cafeaua, apoi se lasă să se răcească, până când ajunge la temperatura camerei. Se toarnă peste laptele condensat…
…și se amestecă bine cu o spatulă de lemn.
Compoziția obținută se toarnă peste smântâna bătută.
Se amestecă bine, de sus în jos, până când se transformă într-o cremă pufoasă.
După ce spuma de căpșuni s-a întărit, se acoperă cu crema de cafea și se dă la congelator pentru 5-6 ore.
Când se întărește suficient, se scoate din formă și se taie felii. Se servește ca atare sau cu fructe proaspete.
Savurați cu plăcere!
Nicoleta Popa