Un turist japonez în vârstă de 66 de ani a murit, iar tovarăşul său de călătorie a fost rănit, după ce au căzut pe scările Taj Mahal-ului în timp ce încercau să facă un selfie.
Acest accident a ridicat totalul deceselor legate de selfie-uri la 12 pentru anul 2015. Asta înseamnă că anul acesta mai mulţi oameni au murit din cauza selfie-urilor decât din cauza rechinilor (care au făcut 8 victime).
Sună ca o glumă, însă este un memento tragic al faptului că turiştii care se concentrează mai mult pe telefon decât pe locurile nefamiliare pe care le vizitează nu sunt în siguranţă.
Patru dintre decesele legate de selfie-uri au fost prin cădere. Pe locul doi sunt cele cauzate de trenuri, fie pentru că individul încerca să îşi facă o poză cu un tren, fie pentru că încerca să se urce pe echipamente periculoase.
Nu este încă prea clar dacă numărul de selfie-uri care sfidează moartea este în creştere, însă din ce în ce mai mulţi turişti apar la ştiri datorită încercărilor periculoase de a face o fotografie de neuitat. Parcuri întregi au fost închise din cauza curajoşilor care încercau să facă selfie-uri cu urşii (sau cu alte animale periculoase), cursele cu tauri – o activitate deja periculoasă – au fost nevoite să interzică prin lege selfie-urile şi chiar şi bicicliştii de la Tour de France sunt îngrijoraţi.
Turiştii (şi nu numai) sunt îndemnaţi să ia toate măsurile de precauţie atunci când îşi fac poze pe lângă arme, prăpăstii, animale periculoase, trenuri şi cabluri de înaltă tensiune.
Octavian Cătuşanu