După campanie „Curățenia de primăvară”, ADPDU Sector 6 a lăsat în urmă gunoaie și resturi vegetale
Primăria Sectorului 6 demara, la începutul lunii martie a acestui an, cu surle și trâmbițe „Marea curățenie de primăvară”. Un lucru lăudabil, dacă era bine făcut. Aparent, mai mult pe hârtie și doar la nivel declarativ, pentru că, în teren, situația nu este tocmai așa.
Reprezentanții Primăriei Sectorului 6 anunțau prin communicate de presă, pe bannere care împânzeau străzile și pe fel de fel de afișe că, începând din 2 martie, până în Săptămâna Mare, „ADPDU va acţiona zilnic pe teren cu peste 250 de lucrători şi 100 de utilaje”. Și, pentru ca lucrurile să nu scape de sub control, inspectorii Direcţiei Protecţia Mediului urmau să-i monitorizeze permanent activitatea ADPDU modul în care sunt efectuate „lucrările de salubrizare şi înfrumuseţare a spaţiilor verzi”.
De la vorbă la fapte a fost cale lungă, dovadă că, după această campanie furibundă de salubrizare, au rămas în urmă zone pline de deșeuri și resturi vegetale. Am semnalat astfel de zone Primăriei Sectorului 6, pe pagina oficială de Facebook, exemplificând cu fotografii din teren – părculețe și grădinițe dintre blocuri pline de deșeuri și resturi vegetale de la copacii sau arbuștii toaletați. Răspunsul reprezentanților primăriei a fost halucinant.
Vă rugăm să ne comunicaţi printr-un mesaj privat adresa la care doriţi intervenţia echipelor A.D.P.D.U. Sector 6 şi datele dumneavoastra de contact (numele complet, adresă, e-mail şi număr de telefon) sau ne puteţi trimite o sesizare pe site-ul oficial al Primăriei. Aceasta este procedura specifică sesizărilor. Vă reamintim ca instituţiile publice, inclusiv Primăria Sectorului 6, funcţionează în baza OUG 27/2002 privind reglementarea şi soluţionarea petiţiilor, ce presupune identificarea petentului prin nume, prenume şi date de contact, precum şi identificarea locului pentru care este solicitată intervenţia
Primăria Sectorului 6
Reprezentanții primăriei uită însă că, potrivit Regulamentului de Organizare și Funcționare, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local al Sectorului 6 nr 92 din 26 mai 2009, ADPDU nu funcționează ca organ de prevenire și control care să intervină la sesizare. Regulamentul prevede, de fapt, la articolul 3, că ADPDU „asigură, in limita fondurilor bugetare aprobate, întreţinerea şi curăţenia spaţiilor verzi aflate in administrarea sa, amenajarea şi reamenajarea lor precum şi plantarea materialului dendro – floricol”.
Andi Topală