7.8 C
București
miercuri, 22 ianuarie 2025 - 16:49
No menu items!

Scorseze, firma „cu lipici” la Transporturi, urmărită penal de DIICOT

spot_img

Ancheta DIICOT Neamț arată că firma de pază care a avut, în ultimii 8 ani, contracte nenumărate cu Ministerul Transporturilor, ar fi creat un prejudiciul care depăşeşte 10 milioane de euro

Scorseze

Lucian Mursez, patronul companiei de securitate care trăieşte de un deceniu din contractele cu statul, se află printre cei vizaţi de investigaţia deschisă, la Neamţ, împotriva administratorilor de firme fantomă care livrau facturi fictive pentru lemn şi materiale de construcţii către Scorseze Security SRL.

Conform procurorilor DIICOT, patronul Scorseze a folosit, cel puţin în ultimii doi ani, mai multe firme fantomă pentru a introduce în contabilitate cheltuielie fictive, cu rolul de a scădea artificial profitul impozabil.

Scorseze Security International SRL figurează cu câteva zeci de licitaţii câştigate cu statul, cele mai multe în 2013: Registrul Auto Român, Imprimeria Naţională, Transelectrica, Primăria Sector 3, Societatea Naţională a Huilei SA, Societatea Naţională Închideri Mine Valea Jiului, Romatsa, Electrocentrale SA, Societatea Naţională Radiocomunicaţii, Admnistraţia lacuri parcuri Bucureşti.

Unul dintre cele mai controversate contracte a fost încheiat de Scorseze cu Regia Metrorex, de la care a stors numai în ultimul an 4 milioane de euro, deşi în toate spaţiile de la metrou sunt montate camere de supraveghere. Scorseze Security deţine exclusivitate pe serviciile de pază de la metrou din 2006.

Firma este aspru criticată şi pe site-urile de angajări, unde proprii salariaţi povestesc despre condiţiile inumane care le sunt „asigurate” la posturi, despre întârzierile salariilor mici – între 800 şi 1600 de lei.

În numele Cogicomconstruct Primtrans SRL au fost întocmite în cursul anului 2014 mai multe facturi, prin care se atesta în mod fictiv că această societate comercială ar fi livrat în perioada 2102-2014 către S.C. „Scorseze Security International” SRL cantităţi imense de mărfuri, după cum urmează:

– în cursul anului 2012 – în valoare de 58.543.839, 20 lei;
– în cursul anului 2013 – în valoare de 52.975.668,86 lei;
– în cursul anului 2014 – în valoare de 2.400.000,00 lei.

Suspecţii au folosit pentru realizarea scopului infracţional arătat şi SC „Starlet Wood” SRL Bistriţa, jud. Neamţ, precum şi SC „Domexim Team” SRL Vânători Neamţ.

Sursa: DIICOT