Zeci de cazuri de salmonella au fost identificate în mai multe țări europene, din cauza produsele de ciocolată Kinder produse în Belgia și retrase imediat de la comercializare de producătorul Ferrero, informează AFP.
Cu doar două săptămâni înainte de Paște, grupul Ferrero a informat, marți, că a decis să retragă de la comercializare o serie de produse Kinder fabricate la uzina sa de la Arlon, Belgia, și care erau vândute în Franța, Belgia, Marea Britanie, Irlanda de Nord, Germania și Suedia.
În Marea Britanie au fost raportate 63 de cazuri de contaminare cu salmonella, în principal de la anumite loturi de ouă de ciocolată Kinder Surprise, care ar fi avut „posibile legături cu o epidemie de salmoneloză”.
În Franța au fost identificate 21 de persoane infectate, 15 raportând consumul acelorași Ouă Kinder. Grupul Ferrero a precizat că în Franța a retras mai multe sute de tone de produse din ciocolată de la comercializare: Kinder Surprise de 20g și 100g, Kinder Schoko-Bons, Kinder Mini Eggs, Kinder Happy Moments.
Toxiinfecțiile alimentare provocate de salmonella se manifestă prin tulburări gastrointestinale însoțite deseori de febră în primele 48 de ore de la consum.
E. Stan