Salina de la Slănic (judeţul Prahova) a fost închisă pentru turiştii care vor să intre în mina de vizitare, situată la aproximativ 208 metri în subteran
Accesul vizitatorilor în salina de la Slănic Prahova a fost restricţionat după incidentul de miercuri, când un lift datând din anul 1936 a căzut în gol cu mai mulţi turişti, iar 300 de persoane au rămas în subteran. Mai pot intra în salină doar cei care au bilete de tratament.
Directorul salinei Slănic, Liviu Soare, a declarat joi, citat de MEDIAFAX, că singurii care mai pot intra în salină sunt turiştii care şi-au cumpărat bilete de tratament şi care sunt transportaţi în mină cu microbuzele, prin zona de exploatare. Soare a precizat că este vorba despre aproximativ 200 de persoane care au bilete şi al căror acces este permis în mina de vizitare. Directorul salinei a spus că și liftul folosit pentru a coborî şi a urca turiştii în şi din mina de la Slănic a fost închis.
Liviu Soare a precizat, răspunzând unei întrebări, că lifturile au fost puse în funcţiune în anul 1936 şi că de atunci asigură transportul spre şi dinspre subteran. El a arătat că ceea ce s-a întâmplat miercuri a fost „pur şi simplu un incident tehnic”, că liftului i s-a făcut revizia tehnică săptămânală luni, cu două zile înainte de incident, iar expertiza tehnică a fost făcută în aprilie 2013 şi este valabilă doi ani.
Un lift al Salinei Slănic a căzut în gol peste un metru, miercuri după-amiază, transportul spre şi dinspre subteran fiind complet blocat. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova precizau că 10 persoane (nouă adulți și un copil) aflate în lift în momentul incidentului au primit îngrijiri medicale, majoritatea în urma unor atacuri de panică. În plus, un bărbat de 56 de ani a fost transportat la spital după ce și-a luxat un picior.
R.D.