Aromată, răcoritoare și foarte, foarte gustoasă, Tabouleh este una din cele mai populare salate libaneze
Ingrediente:
-
1 ceașcă cuscus,
-
2 cești supă sau apă,
-
1 legătură ceapă,
-
2 roșii,
-
1 legătură pătrunjel,
-
1 legătură usturoi,
-
3 linguri ulei de măsline,
-
½ lămâie,
-
sare,
-
piper.
Mod de preparare:
Se pune cuscus-ul într-un bol și se toarnă peste supa sau apa fierbinte. Se lasă să se înmoaie 20 minute.
Apoi se scurge excesul de apă.
Pe rând, se taie mărunt: ceapa, pătrunjelul, usturoiul și roșiile și se amestecă cu cuscus-ul înmuiat. Stropiţi cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie.
Se asezonează după gust cu sare și piper. Introduceți salata la frigider pentru o oră înainte de servire.
Se poate servi ca atare la cină sau ca și garnitură.
Pofta bună!
Nicoleta Popa