4.8 C
București
vineri, 22 noiembrie 2024 - 19:15
No menu items!

S-a găsit o responsabilitate. Polițistii care l-au oprit și filmat în trafic pe procurorul Horodniceanu, acuzați de diseminare de date personale

spot_img

Cei doi poliţişti care l-au oprit în trafic pe fostul șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, au dat explicaţii în faţa superiorilor pentru că au diseminat o filmare în care apăreau datele personale ale procurorului, mai exact cartea de identitate și permisul acestuia.

Mai exact, filmarea pe care au făcut-o cei doi polițiștii cu unul din telefoanele personale a stocat datele personale ale procurorului Horodniceanu. Filmarea a fost diseminată apoi în grupurile de whatsApp și mai departe, a ajuns în presă și pe rețelele de socializare, cu tot cu cartea de identitate și permisului lui Horodniceanu. 

În plus, chiar dacă filmarea ar fi rămas doar în posesia polițistului, pentru că era stocată cu datele personale ale unei persoane, în telefonul personal al polițistului, și nu în posesia autorității pe care acesta o reprezintă, este iarăși o încălcare a GDPR.

Surse din cadrul poliției susțin că cei doi agenţi, Petru D. şi Tudor L., nu au fost anchetați cu privire la comportamentul sau măsurile pe care le-au luat în privința procurorului care încălcase regulile de circulație.

Vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii și fost șef al DIICOT, procurorul Daniel Horodniceanu, a fost oprit în trafic de cei doi poliţişti dintr-o comună din judeţul Iaşi pentru că nu ar fi semnalizat că intenţionează să facă o depăşire.

Într-o înregistrare video apărută în spaţiul public, Horodniceanu a întrebat poliţiştii dacă ştiu cine este şi i-a ameninţat că va lua legătura cu şeful Poliţiei judeţului Iaşi.

Inspecția judiciară a CSM s-a sesizat și face verificări cu privire la comportamentul procurorului, care conduce, însă, ca vicepreședinte CSM, tocmai ședințele în care sunt analizate apărarea reputației procurorilor care sesizează astfle de cazuri.

Marilena Nedelcu