16 C
București
sâmbătă, 2 noiembrie 2024 - 19:36
No menu items!

S-a descoperit cauza pneumoniei misterioase care a ucis deja șase persoane în Argentina. Bacteria ucigașă poate fi răspândită prin duș

spot_img

Medicii au stabilit ce a provocat pneumonia „misterioasă” care a ucis șase persoane în Argentina. Inițial se credea că are legătură cu virusurile care circulă în prezent.

Situația din Tucuman, o regiune mică la 800 de mile nord-vest de capitala Buenos Aires, a stârnit teamă din cauza asemănărilor sale cu începutul focarului de Covid din orașul chinez Wuhan, scrie Daily Mail.

Experții au fost îngrijorați pentru că Covid, gripa și hantavirusul au fost toate excluse – ridicând posibilitatea ca un agent patogen nevăzut până acum să fi sărit de la animale la oameni.

Dar testele de urmărire au confirmat că toți cei 11 pacienți bolnavi au fost testați pozitiv pentru legionella.

Bacteriile pot duce la boala legionarului, un tip grav de pneumonie care se poate dovedi mortală.

Printre victimele de până acum se numără o femeie de 70 de ani care a suferit o intervenție chirurgicală la vezica biliară și un bărbat de 64 de ani, internat în spital cu o altă boală.

Un bărbat de 81 de ani din Tucaman a murit cel mai recent din cauza bolii inexplicabile până acum, au confirmat astăzi oficialii.

Două dintre persoanele infectate sunt încă internate, în timp ce trei sunt monitorizate acasă.

„Majoritatea oamenilor sănătoși nu suferă de boala legionarilor după ce au fost expuși la legionella. A avea 50 de ani sau mai mult sau a avea anumiți factori de risc vă pot crește șansele de a vă îmbolnăvi”, a precizat Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Unii dintre factorii de risc includ a fi un fumător actual sau fost, a avea boli pulmonare cronice, cum ar fi emfizemul sau boala pulmonară obstructivă cronică și a avea un sistem imunitar slăbit fie din cauza bolii, fie a medicamentelor imunosupresoare.

Bacteria, care crește în apă dacă nu este întreținută corespunzător, este de obicei răspândită prin picăturile de apă din aer.

„Focarele sunt asociate în mod obișnuit cu clădiri sau structuri care au sisteme complexe de apă, cum ar fi hoteluri și stațiuni, unități de îngrijire pe termen lung, spitale și nave de croazieră”, a spus Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.