-1 C
București
luni, 23 decembrie 2024 - 4:16
No menu items!

S-a deschis sezonul controalelor în piețe, magazine și abatoare pentru alimentele de Paște

spot_img

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) anunță că a început controalele tematice de Paște pentru a preveni apariția de toxiinfecții alimentare.

Potrivit reprezentanților ANSVSA, vizate de controale sunt toate pieţele agro-alimentare, abatoarele şi centrele de sacrificare cu activitate temporară, unităţile de tranşare a cărnii, unităţi de procesare şi depozitare a alimentelor de origine animală și nonanimală, precum şi din magazine (carmangerii, măcelării, unităţi de alimentaţie publică, pizzerii, cantine, unităţi tip catering, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie/patiserie, pensiuni turistice, unităţi de tip hipermarket/supermarket, magazine alimentare etc).

Funcţionarea locurilor de sacrificare a mieilor este permisă doar în perioada 9-16 aprilie 2022 (premergătoare Paștelui catolic), respectiv, în perioada 9-23 aprilie (premergătoare Paștelui ortodox), între orele 07:00 – 17:00, precizează ANSVSA. 

R. Dan