„România: una dintre ţările cele mai misterioase şi mai frumoase din Europa. Străzile sale pavate, pădurile misterioase, şi clădirile bine pătrunse de spiritul medieval vă vor captiva. Această ţară vă va fascina cu frumuseţea sa umilă, Carpaţii semeţi şi fresce vechi ale mănăstirilor ortodoxe. Cel mai de preţ lucru al României sunt castelele medievale magnifice. Conform legendei, Contele Dracula a trăit într-unul din ele.”
Acestea este prezentarea, de care ar trebui să fim mândri, și pe care site-ul brightside.me o face țării noastre.
Articolul este însoțit de o serie de fotografii, toate realizate în cele mai frumoase locuri pe care le are România.
Iar recomandarea de final este: „Dacă doriţi o călătorie în trecutul captivantei Europei, îndemnul echipei Bright Side este să vizitaţi această ţară pitorească, unde fiecare colţ respiră istorie şi legende„.
Iată unele dintre obiectivele turistice recomandate de Bright Side:
„Dimineața la Biertan”. Biertanul face parte dintre primele aşezări germane de saşi din Ardeal. Complexul arhitectural medieval este alcătuit din biserica şi centura de fortificaţii, fiind amplasat în centrul aşezării, pe un deal.
Cascada Bigăr – considerată monument al naturii este una dintre cele mai spectaculoase căderi de apă din lume.
Masivul Ceahlău – cel mai înalt din Munţii Bistriţei din grupa Carpaţilor Moldo-Transilvani, fiind totodată şi unul din munţii cu cea mai mare importanţă turistică din România.
Castelul Peleș – reşedinţa de vară a regilor României, a fost construit la dorinţa regelui Carol I al României (1866 – 1914), după planurile arhitecţilor Johannes Schultz, Carol Benesch şi Karel Liman, şi a fost decorat de celebrii decoratori J. D. Heymann din Hamburg, August Bembé din Mainz şi Bernhard Ludwig din Viena.
Castelul Hunedoarei, numit şi Castelul Corvinilor, al Corvineştilor sau al Huniazilor este considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, fiind situat în „top 10 destinaţii de basm din Europa”.
Castelul Bran – un monument istoric şi arhitectonic situat în Pasul Bran-Rucăr, la 30 de kilometri de Braşov. Legenda spune că aici îşi avea reşedinţa Contele Dracula.
Sighișoara – fondat in secolul al XII-lea de catre sașii aduși în zonă de regii maghiari este astăzi unul dintre cele mai bine conservate orașe medievale ale Europei.
Statuia lui Decebal de la Cazanele Dunării – sculptată în basorelief și înaltă de 55 de metri a fost plasată în top cinci al celor mai înalte statui din lume.