-1 C
București
luni, 23 decembrie 2024 - 5:37
No menu items!

Ridicarea celui mai mare centru de mari arşi pentru copii, întârziată 8 luni din cauza unor hârtii plimbate între primării

spot_img

Spitalului Clinic de Copii Grigore Alexandrescu va avea cel mai mare centru de mari arşi pentru copii din ţară. Proiectul este însă întârziat de luni de zile dintr-un motiv absurd. Un aviz ce trebuia eliberat de primăria Sectorului 1, în baza căruia clădirile vechi din incinta spitalului să fie demolate, scrie news.ro. Proiectul a primit finanțare de la Banca Mondială, iar suma este de 73 de milioane de euro.

“Pentru câteva clădiri trebuia să obţinem un nou aviz de demolare, dar a început un joc al Primăriei Sectorului 1 care a decis să ne dea nouă administrarea. După lungi dezbateri, unele de notorietate, s-a ajuns cu proiectul la Primăria Municipiului Bucureşti. Aşteptăm de aici un document cu care să revenim la Primăria Sectorului 1, să cerem avizul de demolare. Am pierdut 8 luni în care se putea finaliza deja demolarea clădirilor”, a explicat dr. Alexandru Ulici, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru copii Grigore Alexandrescu pentru News.ro.

Proiectul ar fi trebuit demarat cu prioritate în condițiile în care, în România, nu există un centru care să îndeplinească toate criteriile pentru tratarea marilor arşi pediatrici.

“Ca să faci loc acestui proiect trebuie dărâmate nişte clădiri. Pentru două din aceste clădiri exista deja o autorizaţie de demolare, dar pentru alte clădiri trebuia obţinut un nou aviz de demolare şi a început un joc al Primăriei sectorului 1 care a decis că trebuie să ne dea nouă administrarea, în fine, după lungi dezbateri, unele dintre ele de notorietate, pentru că au fost deja televizate, lumea ştie despre ce e vorba, s-a ajuns cu proiectul la Primăria Municipiului Bucureşti, unde, într-un final, spun într-un final pentru că şi acolo a fost o serie întreagă de tergiversări, s-a dat aprobarea pentru a trece în proprietatea spitalului, deci terenurile şi clădirile spitalului, de a trece din proprietatea publică, în proprietate public privată, în vederea obţinerii autorizaţiei de demolare. Iar cu hotărârea care nu ne-a venit încă, pe care o aşteptăm de la Primăria Municipiului Bucureşti, va trebui să ne adresăm Primăriei Sectorului 1, din nou Primăriei Secorului 1, pentru a ne da autorizaţia de demolare. Practic în acel moment putem spune că suntem în linie dreaptă”, a declarat medicul pentru News.ro.

Potrivit unor surse citate de News.ro Primăria Sectorului 1aşteaptă de la Primăria Generală hotărârea prin care clădirile care trebuie demolate trec din domeniul public în domeniul privat al Municipiului Bucureşti, pentru a emite avizul de demolare. Acestea nu au explicat însă şi de ce anume s-a ajuns la o întârziere a acestui proiect, aşa cum susţine managerul unităţii sanitare, conf.dr.Alexandru Ulici.