3 C
București
miercuri, 22 ianuarie 2025 - 22:44
No menu items!

Remus Borza, audiat la DNA în dosarul „Hidroelectrica” UPDATE

spot_img

Remus Borza 1_SZ

  • UPDATE

Fostul administrator al Hidroelectrica, Remus Borza, a declarat, joi, la ieșirea din sediul DNA, unde a fost audiat, în calitate de martor, în dosarul privind mita de 1,4 milioane de euro, că a „developat” în fața procurorilor filmul evenimentelor, cronologic, începând din 18 octombrie, când compania Energon a depus pe OPCOM o ofertă uriașă de achiziție de energie.

„Pe 22 octombrie am avut Consiliu, pe 21 octombrie a fost nota de fundamentare întocmită de Brădean (Eugen Brădean, membru al directoratului Hidroelectrica, arestat în cauză – n.r. ), în care ne propunea încheierea contractului cu Energon. (…)Pentru că atunci am cerut revocarea lui Bradean. Pe 22. Cu o zi înainte de a fi pusă în mișcare acțiunea penală. În intervalul 18 -22 octombrie, am făcut niște calcule din care rezultă fără dubiu că Hidroelectrica urma să fie prejudiciată cu 70 de milioane de euro. (…)N-am avut suspiciuni în ce privește săvârșirea unei infracțiuni de luare sau dare de mită. Am făcut doar o analiză economică, un manager poate să greșească, nu înseamnă că e corupt, hoț. Doar din punct de vedere contabil am constatat că nu putem susține…”, a explicat Borza.

„Fiind un organism colectiv de conducere, orice hotărâre în Consiliul de Supraveghere se ia cu majoritate de 4 voturi. Sigur, aserțiunea e corectă. Deci, avea nevoie Brădean, Mihăilă (Ioan Mihăilă – membru al Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica și consilier al ministrului delegat pentru energie, Constantin Niță, arestat în dosar – n.r.), alții, de majoritate de 4 voturi. Nu cred că s-ar fi realizat majoritate, niciun membru, nici chiar Mihăilă n-ar fi votat, mai ales după discuția din 22 octombrie, n-ar mai fi susținut încheierea contractului”, a completat Remus Borza.

Fostul administrator al Hidroelectrica, Remus Borza, a fost audiat, joi, la Direcția Națională Anticorupție (DNA) în dosarul în care a fost reținut consilierul ministerial Ioan Mihăilă, membru în Comitetul de Supraveghere al companiei de stat.

Andrei Tudor