Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a amânat luni, din lipsă de procedură, pentru 3 octombrie, judecarea recursului formulat de fiul fostei senatoare Sorina Plăcintă, Andrei Plăcintă, la decizia prin care a fost condamnat la patru ani și șase luni de închisoare cu executare.
Curtea de Apel București l-a condamnat pe 7 martie pe Andrei Plăcintă la patru ani și șase luni de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice.
Decizia a fost atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.
În luna iunie 2011, Andrei Plăcintă a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă de omor calificat, tâlhărie, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice, în legătură cu incidentul din 6 decembrie, când și-ar fi agresat prietena.
Procurorii au stabilit că, pe 6 decembrie 2010, pe strada Berzei din Capitală, pe fondul unor neînțelegeri cu prietena sa, Andrei Plăcintă a lovit-o pe aceasta și a deposedat-o de un telefon mobil, iar ulterior s-a urcat cu picioarele pe autoturismul tinerei, pe care l-a deteriorat, îndoind capota și spărgând luneta.
În momentul în care în apărarea fetei au intervenit doi bărbați, Andrei Plăcintă, aflat la volanul unui autoturism marca Renault, s-a urcat de mai multe ori cu mașina pe trotuar, cu intenția vădită de a-i lovi, susțin procurorii.
În aceste condiții, în timp ce încerca să se țină cu mâinile de capota mașinii, unul dintre bărbați a căzut în fața autoturismului, iar Andrei Plăcintă, prin manevre succesive în față și în spate, a trecut peste el, provocându-i mai multe leziuni traumatice care au determinat internarea la Spitalul Universitar de Urgență București și au necesitat, pentru vindecare, 40-45 de zile de îngrijiri medicale.
Procurorii au stabilit că un alt bărbat, rămas neidentificat, a folosit un pistol cu bile de cauciuc, cu care a tras mai multe proiectile asupra lui Andrei Plăcintă, în încercarea de a-l determina să înceteze acțiunile violente.
A.V.