0.2 C
București
vineri, 22 noiembrie 2024 - 4:18
No menu items!

Reacție dură la adresa Poliției Române după ce un polițist de 28 de ani a fost înjunghiat de un adolescent de 14 ani

spot_img

Sindicatul Europol a transmis un mesaj dur pe Facebook la adresa Poliției Române pe care o acuză de lipsa dotării oamenilor legii cu dispozitive cu electroșocuri, dar și de lipsa unui protocol prin care polițiștii pot interveni pentru imobilizarea persoanelor cu tulburări mintale.

După incidentul din Berceni de luni noapte, în care un polițist de 28 de ani din Popești Leordeni a fost înjunghiat de un adolescent de 14 ani, Sindicatul Europol acuză Poliția Română că refuză să-i doteze pe oamenii legii cu dispozitive cu electroșocuri : ”Dacă unul din polițiști ar fi avut un dispozitiv cu electroșocuri nu ar fi ajuns să-i fie pusă viața în pericol”.

Agresorul a fost imobilizat și se află în custodia polițiștilor, a transmis IPJ Ilfov. Potrivit Sindicatului Europol, adolescentul a înfipt un cuțit în pieptul polițistului.

„La nivelul Poliției Capitalei, Sindicatul Europol a pus la dispoziție în urmă cu o lună, cu titlul gratuit, 40 de dispozitive cu electroșocuri. Cu toate acestea, deși 20 dintre ele deja pot fi folosite de polițiștii din stradă, șeful Poliției Capitalei, din directiva celor de mai ‘sus/, refuză să îi doteze pe polițiști cu ele. Dacă în acest caz, deosebit de grav, unul din polițiști ar fi avut un dispozitiv cu electroșocuri, nu ar fi ajuns să-i fie pusă viața în pericol. Este doar o perioadă de timp până când vom avea cazuri de agresiuni și în București, iar polițiștii nu se vor putea apăra pentru că incompetența managerială este la ordinea zilei în Poliția Română”, au scris, pe Facebook, reprezentanții Europol.

Polițistul, în vârstă de 28 de ani, a fost înjunghiat cu un cuțit de un adolescent de 14 ani, cu probleme psihice. Oamenii legii au fost solicitați chiar de către părinții copilului întrucât acesta începuse să facă scandal, şi nu mai puteau să îl liniștească aşa că își doreau să fie internat într-un spital.

Incidentul ridică semne de întrebare privind lipsa unui protocol prin care polițiștii pot interveni pentru imobilizarea persoanelor cu tulburări mintale, mai ales că dispozitivele cu electroșocuri lipsesc din dotarea agenților.  Legea nu reglementează modul de imobilizare al persoanelor cu tulburări mintale, polițiștii putând proceda la imobilizarea acestora, numai in urma unui atac armat sau daca este pusa in pericol viata altei persoane. Asta, deşi în România estimarile arată că peste 5 milioane de persoane trăiesc cu o boală psihică, informează Observator.ro.

D.Constantin