2 C
București
sâmbătă, 23 noiembrie 2024 - 6:17
No menu items!

Radu Stroe: Există erori manageriale în structurile operative ale Internelor

spot_img

Radu Stroe: Există erori manageriale în structurile operative ale Internelor

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat vineri, la bilanţul instituţiei, că rezultatele muncii în structurile operative sunt umbrite de erori manageriale. El a sugerat astfel că șefi ai Poliției „au uitat sau nu vor să aplice principiile managementului performant”.

„Nu putem nega eforturile şi sacrificiile deosebite pe care personalul instituţiei le-a făcut, dar este momentul să recunoaştem că rezultatele muncii sunt umbrite de erori manageriale. Mulţi au uitat sau nu vor să aplice principiile managementului performant, orientat spre promovarea competenţei, profesionalismului şi performanţei. Prestigiul şi autoritatea instituţiei au scăzut la unele structuri componente, iar consolidarea culturii organizaţionale a rămas pentru foarte mulţi un deziderat”, a spus Stroe.

Ministrul a reamintit că, în ultimii doi ani şi jumătate, au fost şase miniştri ai afacerilor interne, subliniind că acest lucru „este de nediscutat”. „Suntem cei mai tari!”, a ironizat Radu Stroe.

Potrivit acestuia, „prima şi cea mai gravă consecinţă a acestei abordări a fost lipsa de eficienţă, eficacitate, adaptabilitate a măsurilor adoptate. Instituţia se confruntă cu unele dezechilibre în majoritatea domeniilor”, a completat Stroe.

Ministrul afacerilor interne a arătat că timpul este ”comprimat” pentru acest minister şi că este nevoie de eforturi pentru îndreptarea greşelilor.”Vreau să vă asigur că am preluat conducerea celui mai complex minister cu convingerea că pot ca, în parteneriat cu toţi angajaţii, să reformez din temelie această instituţie al cărei rol este primordial pentru modernizarea şi dezvoltarea societăţii româneşti”, a declarat Radu Stroe.

Ministrul a continuat criticile directe la adresa șefilor Poliției subliniind că, în 2012, au fost evidenţiate disfuncţii majore în plan legislativ şi organizaţional care au dus la profesionalizarea mediilor criminale, la corupție și evaziune fiscală, la desfășurarea conflictelor de amploare între grupări infracționale rivale și la extinderea criminalității mărunte.

„Privitor la situaţia din 2012, în prima jumătate a anului, la nivelul MAI s-a realizat audierea activităţii, care a evidenţiat disfuncţii majore în plan legislativ, organizaţional şi acţional. Acestea au generalizat condiţii propice pentru profesionalizarea continuă a mediilor criminale, manifestarea corupţiei şi a evaziunii fiscale, desfăşurarea conflictelor de amploare între grupuri infracţionale rivale şi extinderea criminalităţii mărunte”, a adăugat Radu Stroe.

În ceea ce priveşte evaziunea fiscală, el a menţionat că este un fenomen descendent „ca urmare a restricţiilor pieţei comune şi a măsurilor fiscale adoptate”.

În deschiderea declarației sale, Radu Stroe a trecut în revistă și cele mai importante activităţi la care au participat angajații MAI anul trecut: organizarea alegerilor parlamentare şi locale, referendumul, finala Europa League şi acţiunile de deszăpezire şi salvare a oamenilor din nămeţi.

Sursa Zilei