4.4 C
București
miercuri, 22 ianuarie 2025 - 13:05
No menu items!

Radu Florescu, un român născut in SUA, susține campania lui Obama

spot_img

 

Campanie ObamaRadu Florescu, co-președintele ”Comitetului româno-american pentru realegerea preşedintelui Obama” arată care sunt șansele președintelui  Obama de a obține un nou mandat.

In 2008, când Obama a câștigat alegerile prezidențiale, Radu Florescu împreună cu fratele său John Florescu, au organizat o strângere de fonduri pentru democrați. Sperând să strângă cel puțin suma colectată în 2008, anul  acesta ei au demarat o nouă campanie de strângere de fonduri. ”Scopul acestui eveniment este să deschidem un dialog, să prezentăm niște lucruri despre Obama și despre administrația lui, despre proiectele lui politice. Este o oportunitate pentru cei care nu știu care este poziția lui Obama în legătură cu economia, războiul împotriva terorismului. Este șansa lor să pună întrebări și noi suntem aici să le dăm un răspuns”, a relatat Florescu.

Conform spuselor lui Radu Florescu, cea mai mare parte dintre americanii din străinătate optează pentru Partidul Democrat. Excepție fac militarii, care preferă republicanii. Această inclinare spre democrați poate fi justificată prin faptul că americanii din străinătate călătoresc mai mult, el având o viziune mai deschisă asupra lucrurilor. În România se estimează că trăiesc în jur de 200-300 de americani, mare parte dintre aceștia fiind oameni de afaceri.

Cu toate că sondajele arată o diferență de cel mult 4 procente intre Mitt Romney si actualul președinte Obama,  Radu Florescu apreciază că Obama are șanse să obțină un nou mandat. ”Diferența e foarte mică la nivel național, dar, dacă ne uităm la swing states (statele indecise), Obama are un avantaj destul de important. Dacă ne uităm la Ohio și Florida, în Ohio e în față cu 7 puncte și în Florida cu 6, ceea ce reprezintă un avantaj destul de mare. Dacă câștigă Florida și Ohio restul nu contează, a câștigat”, a declarat Florescu.

Radu Florescu consideră că anul acesta a scăzut preocuparea oamenilor pentru politică, din cauza situațiilor dificile cu care aceștia s-au confruntat.