2.4 C
București
sâmbătă, 23 noiembrie 2024 - 3:58
No menu items!

Războiul psihotronic. Controlul minții prin armele de impuls electromagnetic

spot_img

Creierul uman poate fi controlat de la distanță cu dispozitive create inițial pentru domeniul militar

LRAD 3

Armele psihotronice, războiul PSY (PSI), psihomanipularea, psihoinducția afectiv-emoțională sunt percepute de cei mai mulți ca elemente ale teoriei conspirației, ba mai mult, lucruri care țin de literatura științifico-fantastică. Pentru inițiați, însă, aceste noțiuni au un fundament real și sunt argumentate la modul cocret, prin exemple tehnice și tehnologice.

La sfârşitul secolului al XIX-lea au apărut primele societăţi metapsihice ca organisme de cercetare organizată a acestor fenomene. Filosoful și psihologul german Max Dessoir a înlocuit, în acea perioadă, vechiul termen „metapsihica” cu cel de “parapsihologie”. Primele tehnici de influenţare la distanță, de manipulare, au fost banalele bombe cu manifeste lansate în teritoriul inamic, dar şi manipularea prin intermediul radioului şi presei scrise, folosite de Franţa, Anglia şi Germania (pe fronturile celor două războaie mondiale se puteau auzi radiouri cu discursuri și mesaje propagandistice sau defetiste, iar, ulterior, au apărut și s-au dezvoltat tehnicile de persuasiune şi programare neurolingvistică.

După Revoluția din decembrie 1989, s-a vorbit foarte mult de un „atac PSI” asupra României, cu consecinţe nefaste asupra populaţiei. Au apărut teorii, susținute cu argumente mai mult sau mai puți plauzibile, potrivit cărora, fosta URSS a folosit „tunuri psihotronice” (care emit microunde) asupra manifestanților din piața Comitetului Central, la ultimul discurs al lui Nicolae Ceaușescu. Potrivit altor teorii, tunurile au fost folosite de americani, care au furat tehnologia din fosta URSS, celebră pentru cercetarea avansată în acest domeniu. Acelaşi lucru se pare ca s-a întâmplat în conflictul transnistrean.

Cercetările asupra paranormalului s-au făcut şi se fac încă în multe ţări, dintre care SUA, Rusia, China şi Cehia (încă în 1942 în Cehia a apărut lucrarea “Clairvoyance, Hypnotism and Magnetism” ) sunt cele mai cunoscute. Cercetătorii au reușit să descopere modalități de dezvoltare a unor capacități de punere în evidenţă a fenomenelor psihice parasenzoriale (PSI) care nu sunt încă explicate ştiinţific (percepţia extrasenzorială – PES, telepatia, telekinezia ş.a.).

Teorii şi tehnici utilizate

Teoretic, există posibilitatea controlului psihic al minții, mai exact influențarea de  la distanță a stării psihice (creierului). Unele situații pot fi explicate din punct de vedere al fizicii.

Mecanismul de modificare a minţii umane se bazează pe tehnologia purtătorului subliminal: Spectrul de Difuzare a Sunetelor Tăcute (SDST) – în engleză SSSS, uneori numit S-quad sau Squad. El a fost dezvoltat de dr. Oliver Lowery din Norcross, Georgia (SUA) şi este descris, în Patentul SUA nr. 5159703, sub numele „Sistem de Prezentare Subliminală Tăcută”, din 27 octombrie 1992. Iată un fragment din descrierea sistemului:

„Un sistem de comunicare silenţios în care purtători non-aurali (care nu se pot auzi – nn), din spectrul foarte jos sau foarte înalt al frecventelor audio sau din spectrul ultrasonor adiacent (ultrasunete) sunt modulaţi în amplitudine sau în frecvenţa cu informaţiile dorite şi propagaţi acustic sau vibratoriu, pentru a ajunge la creier, în mod tradiţional prin folosirea difuzoarelor, caştilor audio sau traductorilor piezoelectrici. Purtătorii modulaţi pot fi transmişi direct, în timp real, sau pot fi înregistraţi şi depozitaţi pe medii mecanice, magnetice sau optice pentru transmisii programate şi repetate către ascultător”.

Armele cu impuls electromagnetic (EMP)

Conform celor susţinute de compania Silent Sounds Inc., acum este posibil, folosind calculatoare, să se analizeze modelul emoţional regăsit în electro-encefalograma umană (EEG) şi să se creeze o replică (să se „cloneze”) a acestor modele, „semnături emoţionale”, pe alt calculator, şi, la voinţa, „să se inducă sau să se modifice starea emoţională a fiinţei umane, în mod silenţios”.

În prezent se acordă o atenţie sporită dezvoltării tehnologiilor armelor cu impuls electromagnetic (EMP), Silent Sound Spread (SSSS , poreclit, de asemenea, S-quad sau “Squad”, în jargonul militar), dispozitive acustice de lungă distanță – tunurile de sunet – (Long Range Acoustic Device – LRAD), dezvoltate de compania americană LRAD și utilizate pentru controlul mulțimii. LRAD trimite mesaje, avertismente și tonuri nocive de inducere a durerii pe distanțe mai lungi decât niște difuzoare normale. Sistemele LRAD au fost folosite pentru a contracara pirateria, ca arme neletale pentru controlul mulțimii, dar și ca dispozitive de comunicare. Sistemele LRAD sunt utilizate de companiile maritim, de securitate, structurile militare pentru transmiterea de instrucțiuni și avertismente la distanță, dar și pentru a induce atitudinea de obediență. LRAD este de asemenea folosit pentru a combate fauna sălbatice de pe pistele aeroporturilor.

lrad 2

Nu în ultimul rând este de amintit celebra tehnologie HAARP-GWEN. HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program). Scopul programului este de a analiza ionosfera și de a investiga potențialul de dezvoltare a tehnologiilor de îmbunătățire ionosferică a comunicațiilor și supravegherii radio. Programul funcționează împreună cu așa-numita Ciocănitoare Rusească (Russian Woodpecker), similar cu HAARP. Rușii comercializează în mod deschis o versiune mică a dispozitivelor, care pot provoca schimbarea vremii (sistem numit Elate), un tun meteorologice ce poate acționa pe o rază de 300 km. Compania rusească Elate Intelligent Technologies vinde echipament meteo de control utilizând sloganul publicitar „Vremea făcută la comandă”. Directorul comercial al Elate, Igor Pirogoff, declara că Elate este capabil să modifice starea meteorologică pe o rază de 200 mile pentru 200$ USD pe zi”.

Silent Sound Spread

Tehnologia Silent Sound Spread (SSSS sau sunetul tăcerii) a fost folosită împotriva trupelor irakiene baricadate în buncărele din Kuweit și Irak, în primul război din Golf, în ianuarie 1991. Efectele fizice, emoţionale şi psihologice ale acestei tehnologii au fost atât de grave că sute de mii de soldați irakieni s-au predat în masă fără a trage măcar un singur glonţ împotriva forțelor coaliției conduse de SUA. Cifrele raportate în știri au fost uimitoare: 75.000 de soldați, apoi 125.000 de soldaţi irakieni au ieşit din buncărele din deşert fluturând steaguri albe și căzând în genunchi înaintea trupelor americane şi sărutând la propriu cizmele sau mâinile militarilor americani.

lrad

GWEN (Ground Wave Emergency Network) este un sistem de comunicații de comandă și control utilizat de guvernul SUA pentru a facilita comunicarea militară înainte, în timpul și după un război nuclear. Mai exact, GWEN a fost construit pentru a supraviețui efectelor unei explozii nucleare de mare altitudine generate de un puls electromagnetic (EMP), pentru a se asigura că președintele Statelor Unite ar putea emite un ordin de lansare a bombardierelor nucleare strategice.

E-bomb România. Arma cu puls electromagnetic românească

O armă cu puls electromagnetic este definită ca fiind un generator cu compresie de flux pompat exploziv (în engleză, Explosively Pumped Flux Compresion Generator – EPFCG). În fapt, este un dispozitiv folosit să producă un impuls electromagnetic prin comprimarea unui flux magnetic (produs de trecerea printr-o bobină a unui curent de mare intensitate generat aproape instantaneu de o baterie de condensatori) folosind o încărcătură explozivă cu mare viteză de detonare.

În domeniul militar, s-a dovedit a fi foare valoros. În timpul experimentării primelor arme nucleare s-a observat un fapt că puternicul impuls electromagnetic generat a indus tensiuni în reţelele electrice ale zonelor învecinate, mai mult, generându-se avarii în reţeaua de comunicaţii de atunci, sau distrugându-se aparate de radio. Asta în condiţiile în care curenţii folosiţi atunci în electronică erau enorm de mari faţă de valorile utilizate astăzi. Cu atât mai mult astăzi distrugerile vor fi mai mari, cu cât microprocesoarele sunt omniprezente în absolut tot. Dacă tehnica militară beneficiază relativ de o protecție, reţelele civile de comunicaţii și, implicit, întregul mod de viaţă actual vor fi distruse total.

Cum se creează acest impuls. Pornind de la situaţia ipotetică în care un flux magnetic traversează o spiră închisă realizată dintr-un material conductor ideal, când diametrul inelului se reduce, fluxul magnetic care traversează inelul, reprezentat prin cinci linii de câmp, este redus în acelaşi raport cu cel al reducerii suprafeţei spirei. Variaţia fluxului magnetic induce un curent în spiră, care la rândul lui creează un nou câmp magnetic, astfel că fluxul total în interiorul spirei este menţinut. Însumând câmpul magnetic extern şi câmpul magnetic indus, configuraţia finală după compresie poate  fi obţinută: câmpul magnetic total prin spiră a fost conservat (chiar dacă distribuţia fluxului magnetic a fost modificată), şi un curent a fost creat (indus) în spira.

Un câmp magnetic longitudinal este produs în interiorul tubului metalic prin descărcarea unei baterii de condensatori în solenoidul (bobina) care înconjoară cilindrul. Pentru a asigura penetrarea rapidă a câmpului în cilindru, există o fantă practicată în cilindru, care se închide rapid pe măsură imploziei cilindrului. Încărcătura explozivă plasată în jurul cilindrului este detonată astfel încât compresia cilindrului să înceapă în momentul în care intensitatea curentului prin solenoid este maximă. Unda de şoc cilindrică convergenta produsă de explozie  produce o contracţie rapidă ( mai mare de 1 km/s a cilindrului), comprimând câmpul magnetic şi creând un curent indus.

Prima armă românească cu impuls electromagnetic a fost experimentată la data de 18 august 2008, în poligonul unei fabrici de muniţii. A fost un model experimental care folosea o baterie de condensatori de capacitate redusă, utilizat pentru a verifica sincronizarea între momentul transferului de energie în solenoid şi momentul detonării. Impulsul rezultat a avut o valoare extrem de redusă, fiind necesare 2 antene pentru a-l capta şi transfera către cele 2 osciloscoape.

Experimentul a fost încununat de succes, din prima încercare. Au rămas câteva detalii de finisat, dar experimentul a dovedit că se stăpâneşte tehnologia. La realizarea modelului experimental au participat cercetători de la Academia Navală Mircea cel Bătrân, Academia de Tehnică Militară, ICPE şi Universitatea Politehnică Bucureşti. Totul a costat doar 10 000 de euro.

Olimpia Diaconiuc
Andrei Tudor