Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)
Ingrediente:
- 600 gr pulpă de porc,
- 200 ml vin alb,
- 50 ml apă,
- 3 lingurițe miere de albine,
- 3 lingurițe muștar,
- 1 linguriță boabe de muștar,
- 2 linguri ulei,
- semințe de ardei,
- boia dulce,
- sare.
Mod de preparare:
Se spală carnea bine, în 3-4 ape, se pune pe un prosop sau pe un șervet de bucătărie, pentru ca apa de pe ea să fie absorbită. Cu o sfoară de bucătărie, se leagă, în rânduri largi.
Se presară sare și boia, se masează carnea pe toate părțile apoi se unge cu muștarul amestecat cu ulei și miere. Se pune într-un vas acoperit și se dă la rece pentru 40 minute – 1 oră.
Cuptorul se încălzește la 165 grade.
Se toarnă vinul și apa în tavă, se pune carnea, se presară semințe de ardei și boabe de muștar și se introduce la cuptor, pentru 1 oră și 45 minute. După 1 oră se întoarce carnea și se scade temperatura cuptorului la 150. Din când în când se poate acoperi carnea cu vinul din tavă, turnând cu lingura peste ea.
Când este gata, se scoate din cuptor, se lasă să se răcească pentru câteva minute, apoi se taie sfoara și se feliază.
Se servește caldă, ca atare sau cu diferite garnituri.
Poftă bună!
Nicoleta Popa