Teriyaki este o tehnică de gătit originară din bucătăria japoneză. Carnea este fiartă sau prăjită într-o marinată de sos de soia, zahăr și mirin. Denumirea de „teriyaki” este o combinație de două cuvinte japoneze: „Teri” – definește strălucirea dată de zahărul din sos și „Yaki” – se referă la metoda de preparare a cărnii, albă sau roșie
Ingrediente:
- 4 pulpe dezosate,
- 30 ml sos de soia,
- 3 linguri mirin,
- 3 lingurițe zahăr brun,
- ½ linguriță usturoi granulat și ghimbir,
- 2 linguri ulei.
Mod de preparare:
Pulpele se spală și se trec printr-un prosop de bucătărie pentru a îndeparta surplusul de apă.
Sosul de soia se amestecă cu zahăr, mirin și usturoi granulat, se toarnă peste carne și se dă la rece pentru 30minute – 1 oră.
Se prăjesc pulpele în ulei, într-o tigaie mare, întorcându-le pe toate fețele până se rumenesc uniform. Apoi se toarnă sosul peste carne, se acoperă cu un capac și se lasă să fiarbă 10 minute.
Se servește cald, cu orez sau legume.