Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)
Ingrediente:
- 300 gr piept de pui,
- ½ ardei roșu,
- 30 gr muguri bambus,
- 30 gr muguri de fasole,
- 1 morcov mic,
- 10 gr ciuperci Mun,
- 1 ou,
- 1/3 linguriță ghimbir ras,
- 3 usturoi,
- 1 linguriță pastă de ardei,
- 1/3 linguriță semințe de ardei iute,
- 2 lingurițe sos soia,
- 3 lingurițe oțet de orez,
- 2 lingurițe ulei de susan,
- sare.
Mod de preparare:
Pieptul de pui se spală, se taie cubulețe și se lasă la scurs.
Oul se bate cu pastă de ardei, ghimbir și puțină sare.
Se toarnă apoi peste cuburile de piept de pui și se amestecă.
Se înfierbântă o cratiță, apoi se toarnă uleiul și se frig cuburile de carne, amestecând din când în când.
Separat, în altă cratiță, se călește usturoiul cu semințele de ardei iute.
Când usturoiul începe să se rumenească, se adaugă legumele și ciupercile. Se frig pentru 5-8 minute și se adaugă peste carne, după ce acesta s-a rumenit.
Sosul de soia se amestecă cu oțetul de orez și se toarnă peste amestecul se carne și legume.
Se lasă la foc iute pentru câteva minute.
Se servește cald, cu tăieței sau orez.
Poftă bună!
Nicoleta Popa