-0.1 C
București
luni, 23 decembrie 2024 - 0:30
No menu items!

Pui cu urechi de lemn și legume

spot_img

Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

Ingrediente:

  • 20 gr urechi de lemn deshidratate,
  • 200 gr carne de pui,
  • 1 morcov,
  • 1 ardei gras verde,
  • 1 ardei capia,
  • 3 căței de usturoi,
  • semințe de ardei,
  • 3 linguri sos de soia,
  • 2 linguri oțet de orez,
  • 1 linguriță zahăr brun,
  • 3 linguri ulei.

Mod de preparare:

Începem cu urechile de lemn. Dacă veți folosi urechi de lemn deshidratate, ele trebuie hidratate înainte de a le găti. Se lasă în apă rece pentru cel puțin 20 de minute.

reteta

Se încinge uleiul într-un wok și frigem rapid usturoiul și semințele de ardei iute.

reteta1

Când își formează acea crustă deasupra, usturoiul se scoate din wok și se frige carnea care a stat la marinat în sosul de soia, la frigider pentru 1 oră.

reteta2

Când carnea s-a strâns și a început să se rumenească se scoate din wok și se adaugă legumele tăiate și urechile de lemn deshidratate și scurse bine de apă.

reteta4

Le călim pentru 3-4 minute, la foc iute, astfel încât să rămână ușor crocante. Se adaugă apoi usturoiul, carnea și oțetul amestecat cu zahărul brun. 2 minute vor fi suficiente pentru ca aromele să se întrepătrundă.

reteta7

Se servește cald, cu orez fiert.

reteta5

Poftă bună!

Nicoleta Popa