Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)
Ingrediente:
- 20 gr urechi de lemn deshidratate,
- 200 gr carne de pui,
- 1 morcov,
- 1 ardei gras verde,
- 1 ardei capia,
- 3 căței de usturoi,
- semințe de ardei,
- 3 linguri sos de soia,
- 2 linguri oțet de orez,
- 1 linguriță zahăr brun,
- 3 linguri ulei.
Mod de preparare:
Începem cu urechile de lemn. Dacă veți folosi urechi de lemn deshidratate, ele trebuie hidratate înainte de a le găti. Se lasă în apă rece pentru cel puțin 20 de minute.
Se încinge uleiul într-un wok și frigem rapid usturoiul și semințele de ardei iute.
Când își formează acea crustă deasupra, usturoiul se scoate din wok și se frige carnea care a stat la marinat în sosul de soia, la frigider pentru 1 oră.
Când carnea s-a strâns și a început să se rumenească se scoate din wok și se adaugă legumele tăiate și urechile de lemn deshidratate și scurse bine de apă.
Le călim pentru 3-4 minute, la foc iute, astfel încât să rămână ușor crocante. Se adaugă apoi usturoiul, carnea și oțetul amestecat cu zahărul brun. 2 minute vor fi suficiente pentru ca aromele să se întrepătrundă.
Se servește cald, cu orez fiert.
Poftă bună!
Nicoleta Popa