2.4 C
București
sâmbătă, 23 noiembrie 2024 - 4:36
No menu items!

Protest la Muzeul Literaturii. SursaZilei a avertizat asupra situației dezastruoase

spot_img

Angajaţii Muzeului Literaturii, s-au strâns, miercuri seară, la un protest faţă de evacuarea instituției. SursaZilei a scris că Muzeul a rămas fără sediu

muzeu

Participanţii la protestul neautorizat, aproximativ 50 de persoane, s-au adunat în jurul orei 20.00 în faţa sediului Muzeului Naţional al Literaturii Române și au scandat lozinci ca „Salvaţi literatura!, „Salvaţi muzeul!”, „Opriţi evacuarea culturii”, „S.O.S. patrimoniul muzeului”, „Nu mai batjocoriţi memoria noastră culturală”.

Directorul Muzeului Literaturii, Ioan Cristescu a spus că termenul stabilit pentru evacuare este 15 iunie. În opinia lui, acest termen va fi însă mult mai scurt.

Astăzi s-a tăiat apa şi nu pot, de mâine, să mai consider muzeul deschis. Nu pot să aduc oameni la serviciu fără apă,

a declarat Ioan Cristescu pentru mediafax.

Un alt protest cu acelaşi obiect, tot neautorizat, s-a desfăşurat, miercuri, în faţa Primăriei Capitalei, unde, la ora 19.00, s-au adunat circa 10-15 persoane. Câţiva dintre participanţii la acest protest au scris pe coli A4 mesaje precum „Salvaţi muzeul”, „Vrem cultură, nu cianură” sau „Salvaţi literatura românilor”. Protestul din faţa primăriei s-a încheiat în jurul orei 19.30, când o parte a participanţilor a plecat spre Muzeul Literaturii.

Muzeului Naţional al Literaturii Române se află în administrarea Primăriei Capitalei.

În 30 mai, proiectul de suplimentare a bugetului Muzeului Naţional al Literaturii Române cu 2,55 milioane de lei, pentru eliberarea sediului instituţiei, care a fost retrocedat, a fost respins de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Muzeul Literaturii române funcționa în sediul de pe Bulevardul Dacia, nr. 12, din anul 1967. Muzeul adăposteşte un autentic tezaur literar format din manuscrise, cărţi, obiecte personale, obiecte de artă, fotografii, înregistrări audio-video.

Sofia Marinescu