-1.3 C
București
luni, 23 decembrie 2024 - 8:55
No menu items!

Procurorul dosarului „Telepatia”, sancționat de CSM pentru abuz

spot_img

Emilian Eva a fost sancționat cu diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 20% pentru o perioadă de 5 luni

emilian evaProcurorul Emilian Eva  – cel care a instrumentat dosarul „Telepatia” privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare – a fost sancționat, miercuri, de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru că și-a exercitat funcția cu rea-credință, dar și pentru „manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu”.

Oficialii CSM au precizat ]ntr-un comunicat de presă că Emilian Eva a fost sancționat cu „diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 20% pe o perioadă de 5 luni”.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis în parte acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva domnului Eva Emilian şi a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva domnului Călin Sorin Mihail, procurori în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Prin urmare, în temeiul prevederilor art. 100 lit. b din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare, Secţia pentru procurori a aplicat domnului Eva Emilian sancţiunea disciplinară constând în diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 20% pe o perioadă de 5 luni, iar în temeiul art. 100 lit. a din acelaşi act normativ, a aplicat domnului Călin Sorin Mihail sancţiunea disciplinară constând în avertisment, pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a şi  lit. t din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor – „manifestările care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu” şi „exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă”.

Hotărârea pronunţată de Secţia pentru procurori  poate fi atacată cu recurs,  în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Consiliul Superior al Magistraturii
comunicat de presă