Nu mai puțin de 60 de plângeri penale au fost depuse, în ultimii opt ani, pe numele procurorului George Bucurică – cercetat de Parchetul General, după ce a fost acuzat de abuz și hărțuire sexuală de una dintre victimele sale, în direct la Antena 3. Dintre acestea, 56 au fost clasate rapid, cu rezoluții de „neîncepere a urmării penale”, de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara. Dezvăluirea a fost făcută, joi, în emisiunea „Esențial”, de la Antena 3, prezentată de Ana Maria Roman.
Potrivit Parchetului General care răspuns unei solicitări Antena 3, cele 60 de plângeri au fost depuse în perioada 2010 – 2018. 56 dintre acestea au fost clasate rapid, cu „neînceperea urmării penale”.
Pe 25 ianuarie, după dezvăluirile din emisiunea „Sinteza Zilei”, de la Antena 3, Parchetul General anunța că a început un control pentru a verifica aspecte referitoare la conduita și activitatea procurorului George Radu Bucurică, de la Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița, având în vedere relatările din presă, precum și plângerile înregistrate la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în cursul lunii ianuarie 2018.
”În cursul zilei de astăzi, 25 ianuarie 2018, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta de Curte de Casație și Justiție a dispus încetarea delegării din funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița a domnului Bucurică Radu George, urmând ca acesta să revină la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.
Totodată, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta de Curte de Casație și Justiție a dispus sesizarea Inspecției Judiciare cu privire la săvârşirea de către magistratul în cauză a abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit.a şi lit.c din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, respectiv manifestările care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu şi atitudinile nedemne în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu faţă de colegi, celălalt personal al instanţei sau al parchetului în care funcţionează, inspectori judiciari, avocaţi, experţi, martori, justiţiabili ori reprezentanţii altor instituţii.
R.D.
foto: expressdebanat.ro