Procurorii DNA-Secția militară au descins, miercuri dimineaţă, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, pentru a verifica modul în care a fost autorizată funcționarea stației GPL din Crevedia, dar și modul în care au fost făcute controalele din 2020 și în care au fost aplicate procedurile legale care decurgeau din decizia de suspendare a activității.
Procurorii militari de la DNA ridică documente de la ISU Dâmboviţa în dosarul în care se investighează fapte de abuz în serviciu, deschis după exploziile de la Crevedia, potrivit unor surse judiciare.
Anchetatorii încearcă să identifice din documente funcţionarii din ISU Dâmbovița, care au atribuţii de control în zona respectivă.
La acest moment ancheta este „in rem”, adică sunt vizate fapte, nu persoane.
ISU Dâmbovița ar fi trebuit ca, în anul 2020, să ia măsuri complementare după ce a ridicat autorizația de securitate la incendiu. Potrivit unor surse judiciare, pompierii trebuiau să sigileze depozitul și să se asigure că a fost închis efectiv, nu doar pe hârtie.
ISU a anunțat că în anul 2020 a retras autorizația depozitului GPL, dar a precizat că nu avea competența de a opri funcționarea acestuia.
Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat, luni, că s-a sesizat din oficiu și a deschis două dosare în legătură cu autorizarea stației GPL de la Crevedia.
Dosarele au ca obiect săvârșirea de către funcționari publici a unor presupuse infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în legătură cu autorizarea stației GPL din localitatea Crevedia.
Unul dintre dosare i-ar viza pe angajații ISU care au făcut controlul la stația GPL în anul 2020.
Adina Silav