Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)
Ingrediente:
- 50 gr migdale,
- 80 gr zahăr pudră,
- 20 gr zahăr tos,
- 2 albușuri,
- 20 gr cacao,
- sare.
Mod de preparare:
Migdalele se mărunțesc, cu ajutorul unui robot de bucătărie sau al unui tocător. Se amestecă cu zahărul pudră și cu cacao, iar compoziția rezultată se cerne de 2-3 ori. Eventual, se mai poate trece pentru 30 secunde prin robot.
Albușurile se lasă la temperatura camerei pentru câteva ore. Vasul în care urmează a se bate albușurile trebuie să fie perfect curat și uscat, iar albușurile să nu conțină nicio urmă de gălbenuș.
Peste albușuri se presară puțină sare și, cu un mixer de bucătărie sau cu un tel, se bat până ce cresc în volum. Se adaugă zahărul tos și se bat în continuare, până capătă culoarea alb lucios.
Lingură cu lingură se toarnă făina de migdale peste albușurile bătute spumă și se amestecă cu o spatulă sau cu o lingură din lemn. Amestecați după fiecare lingură de făină.
Se toarnă pricomigdalele peste forme ori se fac cercuri de 3 cm diametru pe hârtia de copt și se toarnă compoziția, cu un posh, deasupra acestora. Se lasă la temperatura camerei timp de 1 oră, până când, la o simplă și ușoară atingere cu buricul degetului, nu se lipește. Atunci sunt pregătite de coacere.
Se încălzește cuptorul la 150 grade și se coc pricomigdalele pentru 12 minute. După coacere, se lasă să se răcească, apoi se desfac din forme sau de pe hârtia de copt.
După răcire, se umplu pricomigdalele cu cremă și se lasă timp de 1 oră la figider.
Savurați cu plăcere!
Nicoleta Popa