6.1 C
București
vineri, 22 noiembrie 2024 - 22:30
No menu items!

Prezidențiale SUA: Practici de campanie incorecte

spot_img

 

prezidentiale SUA

Apropierea alegerilor creează un mediu propice apariției tacticilor de campanie necinstite, întâlnite cu precădere în statele importante pentru rezultatul final al scrutinului de la 6 noiembrie.

În Florida, Indiana și Virginia o parte dintre alegători au primit apeluri telefonice false prin care li se transmitea că nu este necesar să se deplaseze la secţii, putând opta pentru votul telefonic. În diviziunea administrativă Broward din Florida, câţiva alegători înaintați în vârstă, care au solicitat să voteze la domiciliu fiind în imposiblitatea de a se deplasa au fost vizitați de necunoscuţi care au susținut că sunt autorizaţi să le culeagă buletinele de vot.

Totodată, există un DVD, care conţine un documentar care pretinde că tatăl real al preşedintelui Barack Obama a fost un agitator comunist, scriitor şi poet din Hawaii, pe nume Frank Marshall Davis. DVD-ul a fost transmis în 7 milioane de exemplare în statele cruciale pentru rezultatul scrutinului.  Într-un interviu, regizorul Joel Gilbert afirmă că nu este afiliat politic şi că documentarul său nu a fost finanţat politic.

Conform declarației lui Eric Marshall, de la Comitetul avocaţilor pentru drepturile civile, numărul cazurilor de dezinformări şi înşelătorii este în continuă creştere.

Autoritățile din Indiana au demarat o anchetă cu privire la indicațiile false de votare transmise prin telefon unor alegători,  aceștia fiind îndrumați de către oficiali să raporteze astfel de apeluri.

În Ohio şi Wisconsin au fost amplasate panouri care atrag atenția asupra faptului că frauda electorală se pedepseşte cu închisoarea şi cu amendă, această decizie venind în contextul în care au existat numeroase încercări de intimidare a votanţilor de culoare şi de origine latino-americană.

De asemenea, FBI şi autorităţile din Florida analizează scrisori anonime transmise alegătorilor în cel puţin 23 de comitate. Scrisorile sunt marcate cu ştampila poştei din Seattle, statul Washington și are ca logo logo vulturul şi drapelul American, cuprinde un formular ce trebuie completat și înmânat oficialilor electorali, după ce anterior s-a specificat cetățenia votanților. În cazul în care aceste condiții nu sunt îndeplinite, numele alegătorului va fi şters de pe liste.

O altă categorie de votanți au primit amenințări de la patroni că vor întâmpina dificultăți la serviciu dacă  dacă nu iși manifestă susținerea pentru un anumit candidat prezidenţial.

Conform spuselor lui Eric Marshall, astefel de practici de dezinformare iși fac apariția de fiecare dată cu ocazia alegerilor, ele fiind încurajate și de faptul că în mare parte dintre statele americane nu este ilegal să înşeli cu privire la momentul sau locul unui scrutin, ori să minţi despre afilierea politică a unui candidat.