Raelienii – așa cum se intitulează adepții unei mișcări religioase care susține că omenirea a fost creată de extratereștri – le-au cerut președinților și premierilor României din ultimii zece ani aprobări pentru realizarea unei ambasade E.T. pe Pământ.
Prima astfel de cerere a fost trimisă, în 2006, președintelui de atunci Traian Băsescu, care a ignorat-o.
La începutul lui 2008, raelienii din România au cerut Guvernului condus de Călin Popescu-Tăriceanu o suprafață de 300 de hectare de teren pe care să construiască Ambasada Intergalatică și un aerodrom pe care să poată ateriza OZN-urile elohimilor(ființe extraterestre în existența cărora cred raelienii). Executivul a transmis cererea mai departe ministrului de externe de atunci Lazăr Comănescu, dat fiind faptul că era vorba despre înființarea unei misiuni diplomatice. Acesta a respins însă solicitarea.
La începutul acestui an, Toma Marinescu, responsabilul pentru România al Mișcării Raeliene le-a transmis o nouă solicitare președintelui Klaus Iohannis și premierului Victor Ponta. “Gazda acestei Ambasade va prospera şi se va bucura de un prestigiu măreţ, din moment ce, fiind o intersecţie interplanetară, locuitorii săi vor fi primii care vor beneficia de tehnologiile avansate”, se menţiona în scrisoarea, concepută de Toma Marinescu.
Acesta mai arăta că extratereștri s-ar mulţumi cu “doar patru kilometri pătraţi de teren”, dar care să aibă statut de “extrateritorialitate permanentă”, precum şi “asigurarea în permanenţă a unei raze de neutralitate a spaţiului aerian”. Oricum, explica Marinescu, raelienii “negociază” şi cu alte state pentru înființarea ambasadei intergalactice.
Și această ultimă solicitare a raelienilor a rămas fără răspuns.
Raelienii îşi spun astfel după numele creatorului mişcării, jurnalistul francez Claude Vorilhon – Rael, care susţine că ar fi fost contactat de către un elohim în 1973, iar acesta i-a dezvăluit faptul că omul a fost creat de ființe din altă galaxie.
Raelienii spun că extratereștri vor ajunge pe Pământ până în anul 2035.
Mișcarea raeliană există în prezent în 84 de țări, are peste 65.000 de membri și, de la înființare, din 1974, s-a răspândit rapid în statele francofone din Europa, Africa și America. În acest moment este în rapidă expansiune în Asia.