1.7 C
București
vineri, 22 noiembrie 2024 - 10:12
No menu items!

Presacurata.ro: Dosarul Tel Drum, nefinalizat după patru ani. Procuroarea lui Dragnea, Alexandra Lăncrănjan, ia 4.000 de euro lunar, din bani publici

spot_img

După trei ani de anchetă, DNA nu a finalizat nici acum dosarul Tel Drum, instrumentat de celebra procuroare DNA, Alexandra Carmen Lăncrănjan, în ciuda promisiunilor publice constante ale şefului DNA, Nistor Călin, scrie presacurata.ro.

 
Pe 13 noiembrie 2017, procuroarea Lăncrănjan, care şi-a făcut doar imagine în presă ca fiind “procuroarea lui Dragnea” a început cu mare tam tam urmărirea penală în dosar, acuzându-l pe Liviu Dragnea, ca preşedinte CJ Teleorman la data faptelor, de constituire de grup infracţional organizat, 2 infracţiuni de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente ori declaraţii false şi două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul, scrie presacurata.ro.

Tot atunci, în 2017, procuroarea Lăncrănjan i-a pus sub urmărire penală pentru diferse presupuse infracţiuni şi pe Marian Fişcuci, Petre Pitiş, Florea Neda, Florian Ion, Mugur Băţăuş, Victor Piperea, Neagoe Daniel şi Marian Predescu în celebrul “dosar Tel Drum” pe care îl instrumenta cu mult zgomot şi audieri în presă.

Zgomotul” făcut de procuroare, pe vremea fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Koveşi, a fost mai mult fum şi promovare proprie, ca şi în cazul Valiza lui Dragnea sau  Dragnea- Brazilia, ultimul fiind demult închis. Astfel că după terminarea tam tamului aferent, DNA, sub interimarul Nistor Călin, a fost pusă în situaţia să dea explicaţii presei despre ce face şi ce nu face DNA în celebrul dosar Tel Drum.

5 martie 2019: “Sperăm că într-un termen nu foarte îndelungat să soluţionăm”

Pe 5 martie 2019, şeful DNA, întrebat într-o primă ieşire teleivizată pe B1 TV despre dosarul Tel Drum, Nistor Călin a declarat: “procurorul spune că este o cauză complexă, a avut o expertiză dispusă, s-a făcut şi acea expertiză, sperăm că într-un termen nu foarte îndelungat acea cauză să fie soluţionată, cu o soluţie legală, într-un fel sau în altul”.

Şi au mai trecut 7 luni. Şi s-a ajuns în octombrie 2019.

8 octombrie 2019: “Până la sfârşitul anului sigur se va da o soluţie”

Pe 8 octombrie 2019, la sosirea la Parchetul General, şeful DNA a fost întrebat din nou de dosarul Tel Drum: “Săptămâna trecută, s-a pronunţat Tribunalul Teleorman, a fost respinsă acea cerere de confirmare a redeschiderii urmăririi penaleam discutat cu procurorul de caz şi şeful de secţie, sper ca într-un termen rezonabil să fie dată soluţia în acest dosar”. Întrebat ce înseamnă termen rezonabil, Călin Nistor a replicat: „Nu ştiu. Până la sfârşitul anului sigur se va da o soluţie. Sper. Sper că va fi soluţionat cu o soluţie legală”.

Şi a trecut şi luna octombrie 2019. S-a ajuns la final.

30 octombrie 2019: “Eu sper ca până la sfârşitul anului procurorul de caz să dea o soluţie”

Pe 30 octombrie 2019, prezent la o dezbatere privind investigarea fondurilor europene, şeful DNA, Nistor Călin, iar a fost întrebat de dosarul Tel Drum al procuroarei Lăncrănjan: “Procurorul este independent pe soluţie şi pe activitatea de urmărire penală. Practic, despre dosarul Tel Drum eu sper ca până la sfârşitul anului procurorul de caz să dea o soluţie. Probabil până la sfârşitul anului va fi data o soluţie în acest caz”.

Şi a venit noiembrie 2019.

12 noiembrie 2019: “Am avansat mai multe termene, au fost depășite, sper ca la finalul acestui an sa fie gata”

Pe 12 noiembrie 2019, la Adevărul Live, şeful DNA, Nistor Călin, a fost întrebat din nou de dosarul Tel Drum, a 4-a oară. “Dosarul Tel Drum este în faza de urmărire penală, am avut discuții cu șeful de sectie si procurorul de caz și sper ca, într-un termen rezonabil, să se dea o soluție. Eu am avansat mai multe termene, au fost depășite, sper ca la finalul acestui an sa fie gataDe ce au fost depășite? Procurorul de caz are tempoul lui, are și alte cauze”.

Şi s-a terminat şi anul 2019 prin ziua de 31 decembrieDosarul Tel Drum tot n-are o soluţie dată în el. De 2 ani şi 2 luni.

Activism şi fake news din DNA pe 3982 de euro, lunar, din banii publici, ai cetăţenilor

Apropiată de foşti şefi din SRI, de ambasade, ocupată numai cu proteste, comunicate şi activisme din 2017, de când a venit în DNA, procuroarea din tabăra #Rezist n-a făcut singură niciun dosar important timp de 3 ani, fiind plătită însă din bani publici. Dar asta n-ar trebui să mire pe nimeni. Pentru că lucrurile erau demult cunoscute. Nici până la venirea în DNA, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 2 Bucureşti, procuroarea n-a finalizat niciun caz de amploare.  

În octombrie 2015, procuroarea Alexandra Lăncrănjan (35 de ani), din Roşiorii de Vede, Teleorman, s-a înscris la interviul organizat de DNA şi nu s-a mai prezentat.

În noiembrie 2016, aceeaşi procuroare pică interviul pentru procuror DNA.

Cu toate acestea, cu acceptul fostei şefe a DNA şi cu sprijin “instituţional”, în ianuarie 2017, Lăncrănjan este delegată pentru 6 luni în DNA.

În iulie 2017, procuroarei îi este prelungită delegarea cu încă 6 luni pentru ca abia în octombrie 2017, Lăncrănjan să ia interviul pentru DNA din a doua încercare – aflată de data asta, privilegiat faţă de ceilalţi candidaţi, chiar în interiorul instituţiei.

Imediat i se dă să instrumenteze celebrul dosar Tel Drum, în care chiar DNA dispusese clasări, ca apoi, din 13 noiembrie 2017, de când a început urmărirea penală în speţă, să se prezinte în presă şi să-şi facă imagine şi promovare proprie ca “procuroarea lui Dragnea”, fără termine dosarul, jumătate oricum mort, timp de 2 ani şi 2 luni.

Preocupată de activism, inclusiv în DNA, încercând tot timpul să atragă în asociaţia sa- AMASP multi procurori DNA, interesată doar de proteste şi ocupată de comunicate propagandistice sau de fake newsuri, prin fundaţia AMASP pe care o coordonează ca membru fondator şi membru al consiliului director, şi ca membru şi al altei fundaţii Liderjust, prezentă la întâlniri şi sindrofii la care erau politicieni sau chiar şi condamnaţi ai DNA, de 3 ani de când se află în DNA, în condiţiile nefinalizării dosarului Tel Drum, procuroarea Alexandra Lăncrănjan n-a instrumentat niciun alt dosar important, rugându-se însă de şefii şi colegii săi să fie “bagată” în câteva dosare sau să fie semnată pe diverse rechizitorii pentru a-şi justifica activitatea din bani publici, ducându-şi şefii de nas şi promiţându-le constant că termină dosarul Tel Drum, arată surse din DNA.

Ultima “realizare” este chiar un comunicat- cu fake newsuri- al AMASP, din luna  iulie acest an, care lua apărarea procurorului incompetent care a stat la poartă şi n-a intervenit în cazul Caracal- Alexandra Măceşanu, comunicat care a fost contrazis chiar de DIICOT, procuroarea Lăncrănjan şi procurorul Popescu ajungând să fie cercetaţi disciplinar din nou de Inspecţia Judiciară.

Potrivit declaraţiei de avere din 2019, procuroarea fără activitate a DNA, a dosarului Tel Drum “Dragnea fără Dragnea”, a fost plătită din bani publici cu 168.102 de lei ca salariu în DNA, DNA i-a decontat şi 37.972, 08 lei chirie tot din bani publici, a câştigat şi din activitatea ca formator al INM 18.538 de lei, astfel că veniturile procuroarei Alexandra Lăncrănjan au fost de 18.717 de lei raportat la fiecare lună a anului 2018Adică 3982 de euro, lunar, din banii publici, ai cetăţenilor.

Procuroarea Alexandra Lăncrănjan mai deţine o Skoda Octavia, şi-a închis un card de credit la BCR în 2019 şi a rambursat anticipat tot anul acesta un credit pe 5 ani la BCR de 103.300 de lei.

Ieri, procuroarea lui Dragnea fără Dragnea şi 3982 de euro pe lună din banii publici, ai cetăţenilor, era preocupată de Revelion.

Plecată după fluturi, soare şi vată pe băţ“, aşa cum se prezintă pe reţelele de socializare.