Secretarul general al Guvernului Marian Neacșu a împărțit atribuțiile subordonaților. Frățește, am putea spune. Dintre cei 3 adjuncți și 2 secretari de stat, Adrian Țuțuianu, prietenul său din PSD, are cele mai importante atribuții. Ceilalți șefi din SGG, numiți de PNL și UDMR, dar și alți doi social democrați, au atribuții minore.
Neacșu se pregătește de fapt de rotativa din primăvara anului viitor. El și-a negociat un mandat solid la o altă instituție importantă, așa că trebuie să lase SGG-ul pe „mâinile” unui om de încredere. Nimeni altul decât colegul său de partid de la PSD, Adrian Țuțuianu.
Țuțuianu va îndeplini atribuțiile de secretar general adjunct responsabil pentru cele mai importante instituții din subordinea SGG: DLAF, ORNISS, Rezervele de Stat și ANAP (Agenția de Achiziții Publice). În plus, în cadrul SGG, Țuțuianu va răspunde de Direcțiile Juridic, Contencios și Resurse Umane, de Direcția Generală Politici Publice, dar și de inspectorii guvernamentali.
Ceilalți doi adjuncți ai lui Marian Neacșu, UDMR-istul Istvan Zahoranski și liberalul Bogdan Ghelbere, vor răspunde doar de câteva instituții și agenții mai puțin importante. Zahoranski se va ocupa de Laboratorul Antidoping și Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare, iar Ghelbere de Directoratul de Securitate Cibernetică și Centrul Național de Coordonare.
Secretarul general al Guvernului mai are și doi secretari de stat în conducere, pe lângă cei trei adjuncți, Tudor Buzatu și Alexandru Vasilescu, ambii din PSD. Dacă fiul celebrului lider PSD de Vaslui Dumitru Buzatu a primit INS-ul și Departamentul de Relații Interetnice, colegul său de partid Alexandru Vasilescu are în coordonare doar Direcția Guvernare deschisă, relații publice și cooperare, fără Direcția de relații publice însă, pe care Neacșu i-a dat-o tot lui Buzatu.
Marilena Nedelcu