-1 C
București
luni, 23 decembrie 2024 - 4:39
No menu items!

Prefectura Bucureşti: Cetăţenii trebuie să aştepte aproximativ 48 de ore pentru a fi testaţi de COVID la domiciliu

spot_img

Mariana Stancu-Ţipişcă, purtătoarea de cuvânt a Prefecturii Bucureşti, a anunţat, luni, că timpul de aşteptare a unei ambulanţe pentru testarea COVID-19 la domiciliu a crescut de la 24 la 48 de ore, în Bucureşti şi judeţul Ilfov. Motivul principal este explozia numărului de cazuri, din ultima perioadă.

”SABIF a informat public Instituţia Prefectului, grupul de suport tehnic, că timpii de aşteptare pentru recoltarea probelor bilologice au crescut de la 24 de ore la 48 de ore, având în vedere creşterea numărului de cazuri. SABIF a dispus şi ia măsurile necesare, în sensul de a solicita suplimentarea cu echipaje, pentru a reduce aceşti timpi de aşteptare, pentru recoltarea probelor biologice”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii.

Aceasta a precizat că Direcţia de Sănătate Publică a informat cu privire la necesitatea unui nou centru de carantinare şi izolare instituţionalizat, în ideea faptului că vor fi mai multe cazuri, iar persoanele asupra cărora se eliberează decizie de carantinare pot sta în astfel de centre.

”S-a făcut o evaluare a centrelor de vaccinare, la nivelul oraşului Bucureşti, şi am fost informaţi, prefectura a fost informată de către DSP cu privire la situaţia centrelor de evaluare care sunt în curs de autorizare sau care au fost deja autorizate. Deocamdată, raportat la situația actuală epidemiologică, s-a pus în discuţie suplimentarea cu un centru instituţionalizat pentru această carantină instituţionalizată”, a spus Mariana Stancu-Ţipişcă.

Incidenţa cazurilor de COVID-19 în Bucureşti a ajuns luni la 5,67 la mie, în creştere faţă de ziua precedentă, când era de 5.17.

Bucureştiul a intrat în scenariul roşu, miercuri, cu o rată de infectare de 3,32. A fost instituită obligativitatea purtării măştii de protecţie doar de tip medical cu 3 pliuri sau FFP2 (N95), astfel încât să acopere nasul şi gura, în toate spaţiile publice închise şi deschise din Capitală. Totodată, în scenariul roşu, restaurantele, cinematografele, sălile de fitness şi alte localuri pot funcţiona la maximum 30% din capacitate.

                                                                                                                    Adina Silav