Săptămâna aceasta vă recomandăm un nou desert, delicios în special pentru cei mici.
Ingrediente blat:
- 5 ouă,
- 150 gr făină,
- 30 ml ulei,
- 100 gr zahăr,
- 30 gr cacao,
- 1 plic praf copt.
Ingrediente cremă:
- 300 ml lapte condensat,
- 100 ml lapte,
- 300 ml smântână lichidă,
- 1 plic gelatină,
- 1 fiolă esență vanilie(2ml),
- 2 linguri miere.
Mod de preparare:
Ouăle se vor separa. Albușurile se bat spumă cu puțină sare. Gălbenușurile se bat cu zahăr și ulei. Făina se amestecă cu praful se copt și cacao și se adaugă peste amestecul de gălbenușuri.
La compoziția obținută se adaugă albușurile bătute și se amestecă cu o spatulă de lemn, de jos în sus.
Se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt și o introducem la cuptorul încălzit în prealabil la 170 grade, pentru 20 minute.
Gelatina se hidratează în jumătate din cantitatea de lapte rece. După 10 minute, aceasta va fi deja îngroșată și peste ea se va turna restul de lapte, fierbinte, dar nu clocotit. Gelatina se va topi și se amestecă cu laptele condensat. Smântâna pentru frișcă se bate cu mierea, până ce devine pufoasă, apoi se adaugă amestecului de lapte și gelatină. Se lasă la frigider și când se întărește puțin, se pune pe primul strat de blat și se acoperă cu al doilea.
Nicoleta Popa