4 C
București
vineri, 22 noiembrie 2024 - 17:50
No menu items!

Prăjitura „Mia”

spot_img

Deloc capricioasă, ușor de pregătit, nu foarte dulce, dar delicioasă – în această săptămână vă prezentăm prăjitura „Mia”.

prajitura_mia

Ingrediente blat:

  • 5 ouă,
  • 100 gr zahăr,
  • 150 gr făină,
  • 1 plic praf de copt,
  • 30 ml ulei,
  • 50 gr nuci măcinate.

Ingrediente cremă :

  • 100 gr ciocolată cu lapte,
  • 200 gr unt,
  • 2 fiole esență de rom(2x2ml).

Pentru ornat:

  • 300 ml smântână lichidă,
  • 100 gr zahăr.

Pentru sirop:

  • 200ml apă,
  • 50 gr zahăr,
  • 2 fiole esență de rom(2x2ml).

Mod de preparare:

Se separă ouăle. Galbenușurile se freacă bine cu zahărul și uleiul, până ce capătă consistența unei creme. Făina se amestecă cu praful de copt și se adaugă la crema de gălbenușuri, amestecându-se ușor. Se adaugă nuca măcinată și se amestecă în continuare.

prajitura_mia 1

Albușurile se bat spumă tare cu un praf de sare, ca pentru bezea și se încorporează în compoziția de gălbenușuri.

prajitura_mia 2

Compoziția obținută se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt și se introduce la cuptorul  încălzit în prealabil la 170 grade, pentru 15 minute.

prajitura_mia 3

Ciocolata se taie în fâșii și se topește la bain marie. 

prajitura_mia 4

După ce s-a topit complet, se lasă la răcit pentru 5 minute și se bate cu esența de rom și untul care a stat la temperatura camerei cel puțin 1 oră.

prajitura_mia 5

Smântâna pentru frișcă se bate până începe să capete consistență, apoi se adaugă zahărul și se bate în continuare până se întărește și devine pufoasă. Se dă la rece, până se ornează prăjitura.

Blatul se împarte în 2 straturi: pe primul strat însiropat se întinde crema de unt, iar pe al doilea se întinde frișca și se presară nuca măcinată.

Se lasă la frigider 3-4 ore, apoi se taie cu multă ușurință.

prajitura_mia 6

prajitura_mia 7Savurați cu plăcere!

Nicoleta Popa