1.3 C
București
duminică, 22 decembrie 2024 - 23:40
No menu items!

Povestea iranianului de la shaormerie care controla jumătate din heroina din București

spot_img

Puțini bucureșteni ar fi crezut că în spatele unei shaormerii de cartier se poate ascunde omul care controlează 50% din piața de distribuție a heroinei din București. Lucrurile stau chiar și așa și rezultă din dosarul în care DIICOT a anunțat săptămâna aceasta că l-a capturat pe iranianul Alizadeh Amir Hossein și pe câțiva complici ai lui, toți acuzați de trafic de droguri – heroină – în cantități foarte mari.

Despre Alizadeh și complicii săi procurorii DIICOT spun că sunt actori importanți pe piața drogurilor din București, rețeaua lui Alizadeh coordonând, în proporție de 50-60%, piața ilicită a traficului de heroină din București, fiind cea mai importanta rețea de trafic de heroină care a acționat în capitală.

Shaormeria Baba Ali și bucătăreasa contaminată accidental cu heroină

În urma anchetei procurorii DIICOT au descoperit că Alizadeh își coordona activitățile de trafic de drogurile din umbra fast food-ului ”Baba Ali”, în fapt o shaormerie de cartier situată la intersecția străzilor Brâncoveanu cu Izvorul Rece.

Mai mult, shaormeria Baba Ali funcționa și pe post de depozit ținând cont că Alizadeh livra doar cantități mari de droguri. Pe un ambalaj cu 500 de grame de heroină provenit de la shaormeria lui Alizadeh anchetatorii au descoperit urme papilare și ale unei angajate de la Baba Ali, Daniela Elena Neagu. Audiată fiind, aceasta le-a spus procurorilor că lucrează la firma lui Alizadeh, prestând servicii de curățenie și bucătărie la restaurantul Baba Ali.

”Martora a negat că ar fi avut cunoștință despre activitățile de trafic de droguri desfășurate de către inculpatul ALIZADEH AMIR HOSSEIN, neputând da o justificare prezenței urmelor sale papilare pe ambalajul în care a fost ambalată heroina. În condițiile în care din ansamblul materialului probator administrat nu au rezultat date privind implicarea martorei în activități ilicite, varianta unei contaminări accidentale a pungii folosite de către inculpații ALIZADEH AMIR HOSSEIN și PARVAS HAMID REZA pentru ambalarea drogurilor vândute colaboratorului „NAE ROMICĂ” – nume de cod fiind cea mai plauzibilă”, arată procurorii DIICOT în cererea de arestare preventivă a lui Alizadeh și a complicilor săi.

Istoria neagră a iranianului șef al heroinei

Alizadeh Amir Hossein este un personaj cu un trecut controversatnegru, el activând în România încă de prin anii 90. Atunci a fost condamnat într-un alt dosar penal la 16 ani de închisoare.

Alizadeh a cerut anul acesta Tribunalului București să se constate reabilitarea sa din punct de vedere juridic de acea pedeapsă, după ce în 2005 el a fost eliberat condiționat, conform datelor deținute de Sursa Zilei.

”Soluția pe scurt: In temeiul art 529 si urm c.p.p. rap la art 166 alin 1 lit c c.p. admite cererea de reabilitare judecătorească formulată de petentul condamnat ALIZADEH AMIR HOSSEIN (date). Dispune reabilitarea judecătorească a acestuia fata de condamnarea la pedeapsa de 16 ani inchisoare aplicata prin sp. 32/14.02.1997 a Tribunalului Bucuresti – Sectia a II-a Penala, def prin dp nr 230/29.10.1997 a Curtii de Apel Bucuresti – Sectia a II-a Penala si prin dp 204/21.01.2000 a CSJ – Sectia Penala. În temeiul art. 275 al. 3 cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân in sarcina acestuia. Cu drept de contestatie in 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publica, astăzi, 08.05.2018”, se arată în dispozitivul deciziei Tribunalului București.

Din datele deținute de Sursa Zilei dosarul penal în care Alizadeh și-a luat 16 ani de închisoare viza săvârșirea unei fapte de omor.

Cristi Ciupercă