Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)
Ingrediente:
- 300 gr fleică de porc,
- ½ ardei gras roșu,
- ½ ardei gras verde,
- ½ ardei gras portocaliu,
- 2 căței de usturoi,
- 1 ceapă roșie,
- 1 linguriță zahăr brun,
- 2 linguri sos soia,
- 1 linguriță pastă de ardei,
- 2 lingurițe oțet de orez,
- ¼ linguriță chimen,
- 1 linguriță amidon,
- 2 linguri ulei.
Mod de preparare:
Se spală carnea în mai multe ape, apoi se tamponează cu un prosop de bucătărie pentru a îndepărta apa în exces. Se taie fâșii și se presară deasupra amidonul.
Se amestecă bine carnea, astfel încât amidonul să se împrăștie pe toate bucățile de carne, apoi se pune într-o caserolă sau într-o pungă cu “fermoar” și se lasă la frigider pentru câteva ore.
Cățeii de usturoi se strivesc cu lama unui cuțit, apoi, într-un wok în care am încins uleiul, se călesc. După ce și-au schimbat textura, iar uleiul s-a aromatizat îndeajuns, se scot din wok, în care se pune carnea. Se frige la foc iute, amestecând din când în când. Se lasă până când formează o crustă desupra și ajunge la o culoare ușor maronie.
Se dă carnea deoparte și, în același wok, se călesc legumele tăiate julien, presărate cu pudră de ghimbir și chimen. Se călesc la foc iute, pentru câteva minute, astfel încât să rămână ușor crocante.
Separat, într-un bol, se face un sos din zahărul brun, oțet, sos de soia și pastă de ardei.
Când legumele sunt gata, se adaugă peste ele carnea și sosul. Amestecând des, se lasă pe foc pentru doar 3 minute.
Se servește cald, cu orez fiert.
Poftă bună!
Nicoleta Popa