Motto: „Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)
Ingrediente:
- 300 gr carne de porc,
- 2 ardei,
- 1 morcov,
- 3 linguri pastă de roșii,
- 3 linguri sos de soia,
- 1 lingură oțet de orez,
- 1/3 linguriță sare,
- 3 linguri ulei,
- ½ linguriță pudră de usturoi,
- piper.
Mod de preparare:
Se spală carnea în mai multe ape, apoi se așează pe un prosop de bucătărie, pentru a fi absorbită apa în exces și se taie în fâșii subțiri, astfel va fi pătrunsă mai repede.
Asezonăm bucățile de carne cu piper, sare , pudră de usturoi și 1 lingură de ulei. Se amestecă bine, astfel încât condimentele să ajungă pe fiecare bucată în parte, apoi se lasă la rece pentru câteva ore.
Se încinge uleiul într-un wok sau într-o tigaie suficient de încăpătoare și se frige carnea la foc iute până când rămâne uscată și, deasupra, începe să se rumenească ușor. Odată ajunsă la textura potrivită, cu ajutorul unei spatule cu sită, carnea se ia din wok și, în uleiul rămas, se vor căli ardeiul și morcovul, tăiate de mărime medie.
Călim legumele la foc iute, pentru 4-5 minute, astfel încât să se înmoaie ușor la suprafață, dar în interior să se păstreze crocante. Când acestea sunt gata, se adaugă carnea friptă și se amestecă .
Sosul de soia se amestecă cu pasta de roșii și cu oțetul de orez și se toarnă peste amestecul de carne și legume.
Amestecând din când în când, se mai lasă pe foc doar 3 minute.
Se servește cald, cu orez simplu sau cu orez cu ou.
Un preparat ușor de pregătit și într-un timp relativ scurt, care vă va potoli pofta de mâncare asiatică.
Poftă bună!
Nicoleta Popa