Motto: „Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)
Ingrediente:
- 450 gr cotlet de porc,
- 2 linguri boabe de muștar,
- 2 linguri boabe de piper negru,
- 3 linguri sare,
- 3 linguri ulei.
Mod de preparare:
Se spală carnea, de mai multe ori, în apă rece.
Se așează pe prosoape absorbante, pentru a înlătura apa de pe carne care se pune apoi pe un pat de sare.
Tăvălim carnea prin sare și o dăm la rece pentru 3-4 ore.
Odată scoasă carnea de la rece, se înlătură sarea în exces și se unge cu ulei, apoi se tăvălește prin boabele de muștar și piper negru.
Se încălzește cuptorul la 165 grade și se introduce carnea pentru 1 oră.
Dacă doriți o crustă crocantă, pentru ultimele 10 minute puteți crește temperatura cuptorului până la 200 grade.
După ce scoateți carnea din cuptor, lăsați-o să se răcească la temperatura camerei pentru 5- 10 minute, apoi o puteți porționa.
Serviți cotletul alături de garnitura preferată: în cazul de față, cu piure de cartofi, verdeață și usturoi.
Poftă bună!
Nicoleta Popa