Agentul de la Brigada de Poliție Rutieră (BPR) a Capitalei reținut, luni, pentru pedofilie era programat pentru testarea psihologică o dată la cinci ani – pentru calitatea de polițist, și nu o dată la trei ani – așa cum sunt testați colegii săi care poartă armă ori conduc mașini de serviciu. Asta, deși Eugen Stan era șoferul unui șef de serviciu din cadrul BPR – Emanuel Rene Vornicu.
Purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan, a anunțat luni seara că șeful Poliției, chestorul Bogdan Despescu a dispus, luni, un control ce vizează conducerea Brigăzii de Poliție Rutieră. În plus, el a anunțat că Poliția va propune schimbarea bateriilor de teste psihologice, care, în acest moment, au doar rol profilactic și identifică numai capacitatea de a exercita meseria de polițist, și nu eventuale tulburări psihice.
Drăgan a precizat că anchetatorii vor verifica toate cauzele în care Eugen Stan ar putea fi autor al unor agresiuni sexuale, inclusiv asupra unor copii, și care nu au putut fi soluționate până acum din lipsă de probe. „Ultima dată a fost testat în 2014 și era propus pentru o nouă testare în 2019 (…)A avut calificative „bun” și „foarte bun”. (…)Din datele pe care le deținem, se pare că, în 2015, persoana vătămată și-a retras plângerea, iar fapta putea fi cercetată doar la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Și imaginile din 2012 (în care acesta ar fi apărut ca agresor al unor copii – n.r.) vor fi verificate”, a mai spus Georgian Drăgan.
De o anchetă internă sunt vizați și polițiștii Secției 22, cei care au înregistrat plângerea depusă de părinții celor doi copii agresați în cartierul Drumul Taberei și care au ar fi trebuit să facă primele verificări în acest caz.
Tot luni seara, după reținerea polițistului – pedofil, anchetatorii au făcut o percheziție într-un apartament închiriat în care acesta locuia în orașul Măgurele (Ilfov).
R.D.
foto: captura Antena3