-1.3 C
București
luni, 23 decembrie 2024 - 9:14
No menu items!

Poşta Română şi Poşta Moldovei lansează de la 1 ianuarie un produs pentru transferul rapid de bani

spot_img

Cele două companii au un plan de dezvoltare a relațiilor și în marketing, IT sau logistică

Posta-Romana-oficiu

Poşta Română și Poșta Moldovei vor lansa de la 1 ianuarie 2015 un nou produs de tip mandat poştal internaţional prin mijloace electronice, în urma unui acord bilateral semnat de reprezentanţii celor doi operatori naţionali de servicii poştale.

”Românii şi moldovenii de peste Prut vor putea, începând de anul viitor, să transfere bani mult mai rapid pe relaţia România – Republica Moldova, printr-un nou produs financiar lansat de Compania Naţională Poşta Română şi Întreprinderea de Stat Poşta Moldovei”, potrivit unui comunicat al companiei românești.

Suma maximă acceptată pentru un mandat poştal internaţional electronic între România şi Republica Moldova este de 1.000 de euro. Moneda de emitere şi de primire pentru România va fi euro, iar pentru Republica Moldova – leul moldovenesc şi euro, în funcţie de nevoia clientului, conversia fiind realizată de Poşta Moldovei. Tariful poştal aferent expedierii unui mandat postal din România în Republica Moldova se achită în lei şi se calculează prin aplicarea unei cote procentuale de 3,7% la suma expediată.

Acest serviciu financiar apare pe baza unui Acord de cooperare între Poşta Română si Poşta Moldovei pentru dezvoltarea şi intensificarea relaţiilor dintre cele două administraţii poştale. Programul de cooperare se va derula şi în alte sectoare prioritare, precum cele de cooperare internaţională, servicii comerciale, de marketing, IT şi logistică. Un alt proiect comun al celor două companii este constituirea Grupului Strategic al Operatorilor Poştali din Sud-Estul Europei.

Compania Națională Poșta Română (CNPR) este cel mai mare operator de servicii poștale, cu o rețea teritorială de 5.680 de oficii poștale. Statul român deține 75% din acțiuni la Poșta Română, în timp ce restul de 25% este deținut de Fondul Proprietatea.

Estimarea de profit a CNPR pentru 2014 este de 14 milioane de euro, în condițiile în care anul trecut compania a înregistrat o pierdere de 8 milioane de euro.