1.7 C
București
luni, 23 decembrie 2024 - 13:48
No menu items!

Piersica mătăsoasă

spot_img

Piersica mătăsoasă

Originară din China, iniţial s-a crezut că provine din Persia. Cultivată intensiv în Europa, Statele Unite şi China pentru fructele delicioase, cărnoase, dulci şi moi, cu savoare şi gust proaspăt, piersica vindecă indispoziţia.

Nelipsită în industria cosmetică, pentru că deţine importante proprietăţi de hidratare şi revitalizează pielea obosită, piersica are o aromă foarte plăcută. Un parfum pe bază de piersică este recomandat în zilele toride de vară, pentru că este foarte proaspăt.

Prin conţinutul de vitamine A şi C, potasiu, fluor şi fier, piersica este un bun remediu împotriva anemiei, a constipaţiei, a rinichilor inflamaţi, în reglarea tensiunii arteriale, buna funcţionare a sistemului nervos şi împiedică formarea ţesuturilor maligne în organe.

Hidratează, pentru că sunt foarte zemoase, iar consumul frecvent ajută tenul să arate proaspăt, chiar dacă nu este hidratat din interior. Piersica abundă în minerale, vitamine şi compuşi cu rol important în menţinerea unei stări optime de sănătate.

Are efect antioxidant, ajută corpul să îşi dezvolte rezistenţa la infecţii şi este utilă pentru sinteza conexiunilor ţesuturilor din organism. Este foarte importantă pentru vedere, menţinerea sănătăţii pielii şi a membranei mucoasei şi ajută corpul să lupte împotriva cancerului din cavităţi şi plămâni.

Ajută la formarea celulelor roşii ale sângelui, previne apariţia cariilor, ajută la controlul bătăilor inimii şi a tensiunii, luptă împotriva radicalilor liberi derivaţi din oxigen şi a speciilor de oxigen reactiv, ce joacă un rol important în multe boli şi în procesul de îmbătrânire.

Piersicile sunt excelente, proaspete sau din compot, în salate de fructe, cocktailuri, prăjituri, plăcinte, tarte, dulceţuri, gemuri, jeleuri.

Roxana Mera