Pieptul de rață însoțit de un vin roșu este deliciul oricărui gurmand, atât la prânz, cât și la cină
Ingrediente:
- ½ piept de rață,
- 50 ml vin rosu,
- 1 ceapă,
- sare,
- piper.
Mod de preparare:
Se spală pieptul și se așează pe un prosop de bucătărie pentru a îndeparta apa mai repede.
Se crestează partea cu grăsime, pe diagonală, în ambele sensuri, pentru a permite scurgerea acesteia și o asezonăm cu sare și piper.
Se încinge tigaia, fără să punem ulei sau unt în ea, pentru că pielea de raţă este foarte grasă și-și va lasa ea grăsimea în care vom frige carnea.
Se pune pieptul în tigaie, cu partea cu grăsime în jos, la foc mic pentru 5 minute, apoi se întoarce pe partea cealaltă pentru încă 3-4 minute.
Veti observa că, pe măsură ce tigaia se încinge, grasimea începe sa se scurga prin tăieturile făcute.
În grăsimea rămasă se călește ceapa …
După ce a căpătat o culoare aurie, se toarnă vinul și se dă în clocot, până se înjumătățeste cantitatea de sos formată.
Pentru garnitură, o sugestie este piureul de cartofi cu usturoi.
Nu uitați de vinul roșu sau rose, el nu poate lipsi de la această masă!
Poftă bună!