1.3 C
București
duminică, 22 decembrie 2024 - 23:13
No menu items!

Piața muncii din Marea Britanie se deschide pentru români de la 1 ianuarie 2014

spot_img

romani_marea britanie

Ministrul de externe, Titus Corlăţean, a avut, în cadrul vizitei la Londra, o întrevedere cu Kenneth Clarke, ministru fără portofoliu în Cabinetul Cameron, care i-a reconfirmat decizia deschiderii pieţei britanice pentru muncitorii români, de la 1 ianuarie 2014.

Potrivit unui comunicat de presă remis vineri de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), discuţiile cu Kenneth Clarke, responsabil pentru consilierea premierului britanic, pe probleme economice, au vizat relaţia bilaterală din perspectiva valorificării Parteneriatului Strategic româno-britanic pe plan politic şi economic. Kenneth Clarke a reconfirmat „decizia deschiderii pieţei muncii britanice pentru lucrătorii români, de la 1 ianuarie 2014”.

Cei doi oficiali au remarcat „relevanţa deosebită a libertăţii de circulaţie a lucrătorilor, Marea Britanie având un număr semnificativ de cetăţeni care lucrează în alte state europene (aproximativ un milion)”.

Totodată, ministrul de externe s-a întâlnit cu Douglas Alexander, membru al Camerei Comunelor şi ministru al afacerilor externe în cabinetul „din umbră” al Partidului Laburist (de opoziţie), şi cu speaker-ul Camerei Lorzilor, baroneasa D’Souza.

În marja vizitei sale de lucru la Londra, ministrul Titus Corlățean a susţinut, joi, la Institutul Regal al Serviciilor Unite pentru Studii privind Apărarea şi Securitatea (RUSI), un discurs cu titlul „Parteneriatul Estic al Europei: agenda pentru prosperitate şi securitate”.

Discursul şefului diplomaţiei s-a axat pe prezentarea summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius, din noiembrie 2013. În acest context, Titus Corlăţean a subliniat rolul României ca „promotor major” al parteneriatului Uniunii Europene cu statele din Vecinătatea Estică, cu accent pe relaţia cu Republica Moldova şi cu statele din regiunea Mării Negre.

Andrei Tudor