4.4 C
București
miercuri, 22 ianuarie 2025 - 13:43
No menu items!

Petiție online pentru Poliția Animalelor. Vezi cum o poți semna

spot_img

 

Site-ul Yousign (Semnează) a publicat recent o petiție pentru înființarea Poliției Animalelor, structură care există în unele state dezvoltate. Acțiunea adunase deja, miercuri, 8 mai 2013, puțin peste 6.000 de semnături, fiind necesare 7.500. Documentul urmează să ajungă pe masa Guvernului, după cum anunță autorul petiției.

Iată mesajul postat la publicarea petiției

În România, cruzimea faţă de animale a ajuns la limite de neconceput! Nu este zi în care să nu auzim de vreun maidanez torturat, câine aruncat de la etaj sau pisica schinguita. Nu mai pomenim nimic de urşi, care au ajuns să fie împuşcaţi pe scară largă în Munţii Carpaţi, chiar dacă sunt specii protejate.

Majoritatea cazurilor ajung la Poliţie, unde nu se rezolvă însă nimic. De aceea ne dorim înfiinţarea Poliţiei Animalelor la nivel reglementat. Vrem ca această agenţie/instituţie să preia în mod exlusiv sarcina pedepsirii oamenilor fără suflet care torturează animalele. În prezent, doar câteva judeţe au o asemenea agenţie. Este momentul pentru o agenţie în toate judeţele!

Stop cruzimii animalelor! Dorim Poliţia Animalelor la nivel naţional! Semnează acum!

În România există deja o lege care interzice cruzimea față de animale și chiar au fost înființate structuri care poartă numele „Poliția Animalelor”.

Legea 9/2008 şi Normele de aplicare ale acesteia, asigura cadrul legal de combatere a „relelor tratamente” şi „cruzimilor asupra animalelor”.

Potrivit legii, orice cetăţean poate depune o cerere la DSV şi una la poliţia pe raza căreia s-a comis fapta. Într-o lună de la data depunerii cererii, un medic şi un poliţist vor investiga cazul. Maximum de pedeapsa este închisoare 3 ani, dar până acum au fost foarte pușine cazuri de persoane condamnate.

Cadrul legislativ este din nefericire destul de evaziv. În momentul în care a fost elaborată Legea 9/2008, mai multe ONG-urile au cerut şi înfiinţarea poliţiei animalelor, dar parlamentarii au considerat că a înfiinţa prin lege un nou serviciu de poliţia animalelor, precum este deja, de exemplu, serviciul poliţiei comunitare, înseamnă o cheltuială enormă, cu sedii, salarii, uniforme, maşini, adăposturi.

În prezent, „poliţia animalelor” funcţionează, mai mult doar pe hârtie, în cadrul primăriilor, pe lângă structurile de poliţie locală. Cu toate acestea, serviciul de poliţie a animalelor nu funcţionează.

Puteți semna petiția aici

Andrei Tudor